PJAK Mayıs ayı şehitlerini andı

PJAK, 9 Mayıs 2010’da İran devleti tarafından idam edilen Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heyderiyan, Medi İslamiyan ve Şirin Elemhuli şahsında Mayıs ayı şehitlerini andı.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), yaptığı yazılı açıklama ile Mayıs ayı şehitlerini andı. Mayıs ayının ezilen halkların öncülerinin ayı olduğu vurgulanan açıklamada, "Şahadetlerinin 8. yılında özgürlük davasının öncülerinden Ferzad Kemanger, Şîrîn Elemhuli, Ferhat Wekîlî, Elî Heyderiyan ve Mehdî İslamiyan şahsında Mayıs ayı şehitlerini anıyoruz. Şehitlerin en üst aşamaya ulaştırdığı direniş ve mücadelesini başarıya ulaştıracağız ve son nefesimize kadar onların izinde yürüyeceğiz. Bu esas üzerinden İran rejimin idamlarını şiddetle kınıyoruz.

Mayıs ayında işgalci, soykırımcı ve faşist iktidarlara karşı enternasyonal, sosyalist ve Kürt devrimciler fedai ruh ile bu ayda şahadete ulaştı. Deniz Gezmiş'ten Xosro Rozbihan'a, Mehmet Karasungur'dan Hozan Mizgin'e kadar yüzlerce savaşçı Mayıs ayında yarattıkları değerlerle ezilen halkaları yeniden canlandırdı. Bu savaşçılar mücadeleleri ile halk arasında devrimci duruş yarattı.

İşgalci İran devleti Kürt Özgürlük Hareketi'nin önünü almak için her zaman insanlık dışı uygulamalarını devreye koyuyor. 9 Mayıs 2010 yılında, Ferzad Kemanger, Şîrîn Elemhûli ve arkadaşlarının idam edilmesi ile geçmişte Kürdistan'da kullanılan yöntemleri tekrarlamak istediler. Bu idamlarla İran'daki tüm Kürt ve demokratik yapıları korkutmak istediler" denildi.

HİÇBİR DİKTATÖR ÖZGÜRLÜK HAREKETİ'NİN ÖNÜNÜ ALAMADI

PJAK'ın şehitler partisi olduğu kaydedilen açıklamada, her alanda büyük bedeller ödenerek mücadele edildiğine dikkat çekildi. Şehitlerin mücadelesi ile büyük kazanımların elde edildiği vurgulanan açıklamada devamla şunlar belirtildi: 9 Mayıs şehitleri, baskı, işkence ve idamın özgürlük savaşçılarına engel olamayacağını ispat etti. Diyarbakır zindanında Mazlumların teslimiyet siyasetini yenilgiye uğrattıysa, bugün de Leyla Güven şahsında bu siyaset yenilgiye uğrayacaktır.

"Faşizmi yıkalım, tecridi kıralım ve Kürdistan'ı özgürleştirelim şiarı ile binlerce tutsak açlık grevinde, 30 Nisan'da ise 15 tutsak ölüm orucuna başladı. Bu direniş Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin ve Eşref Anyık'ın direnişinin devamıdır. Bu eylem ve direniş Evin cezaevini de canlandırdı ve direniş kültürü Rojhilat'a da yayıldı.

Katil İran rejimi halklara yönelik antidemokratik uygulamalarını sürdürüyor. Bugüne kadar hiç bir diktatör Özgürlük Hareketi'nin önünü alamadı ve halkın gücü ile baş edemedi. Halkımızın halkı direnişi ve mücadelesi İran rejiminin sonunu getirecektir ve demokratik, eşit bir yaşamı kuracaktır. Bu esaslar üzerinden 9 Mayıs şehitlerini bir kez daha anıyoruz, halkımız ve kamuoyuna İran rejiminin idamlarına karşı sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz. İran devleti mücadele ve direniş karşısında zayıf düşmüştür. Bundan dolayı halkların birliği ve mücadelesi ile İran'da diktatör sistemini değiştirebilir, her yeri direniş alanına çevirebiliriz."