PJAK: Kürtler birlik olmayı gündemine almalı

PJAK: Cellatların Kürt gençlerini idam ettiği bu hassas süreçte Rojhilatê Kürdistanlı tüm parti ve siyasi taraflar sorunlarını ve çelişkilerini bir yana bırakıp birlik olmayı gündemine almaları gerekir.

Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê/Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), İran’ın Kürt siyasi tutsaklar Zanyar Muradî, Loqman Muradî ve Ramîn Hisên Penahî’yi idam etmesi ve Koyê’deki HDK-İ ve HDK parti merkezilerine yönelik saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“İran terör rejiminin Koyê’ye yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda şehit düşen direnişçi şehitlerimiz için üzüntülerimizi paylaşıyoruz. Aynı gün içerisinde Ramin, Loqman ve Zanyar idam edildiler. Yine Qamışlo’da iç güvenlik güçlerine saldırı yapıldı. Medya Savunma Alanlarına yapılan bombardıman devam etti. Bu saldırıların hepsinin bir konsept çerçevesinde yapıldığını görmemiz gerekir” denilen açıklamada yapılan eş zamanlı saldırılar ile Tahran’da Ruhani, Putin ve Erdoğan’ın katıldığı toplantının zamanlamasını normal görmemek gerektiğini kaydetti.

Her ne kadar toplantının ana gündem maddesinin İdlib olduğu söylense de aslında Kürtlerin çevre devletlerin ilk gündemi olduğunu vurgulayan PJAK, “Şüphesiz çevre devletler ve özellikle İran ile Türkiye arasında derin sorunlar mevcuttur. Fakat Kürtler konusunda bu ülkeler yeniden yan yana gelmiştir.

Cellatların Kürt gençlerini idam ettiği bu hassas süreçte Rojhilatê Kürdistanlı tüm parti ve siyasi taraflar sorunlarını ve çelişkilerini bir yana bırakıp birlik olmayı gündemlerine koymaları gerekir.”