PJAK: Açlık grevcileri tarih yazdı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), açlık grevi eylemleri ve taleplerine destek vererek, “Bilin ki sizler tarih yazdınız. Direnişinizle diktatörlere tarihi bir mesaj vereceksiniz” dedi.

PJAK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı başlatılan açlık grevi eylemlerine yazılı bir mesajla destek verdi.

PJAK, “‘Yaşamak direnmektir’ cümlesi açlık grevi eylemcileri için anlamlıdır. Özgürlük için mücadele verenlerin ve açlık grevi eylemcilerinin direnişi anlamlıdır” dedi.

Halkın “özgür kadın öncülüğünde” iradesini bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden PJAK, “Açlık grevi eylemleri sayesinde işgalcilerin ve gericilerin korkusu arttı. Özgürlük mücadelesi her çağda ve her şekilde halk tarafından karşılanacak ve güçlendirilecektir. Halkımızın mücadelesi bütün sınırları aştı” diye belirtti.

PJAK, açlık grevcilerine yönelik şu mesajı verdi: “Leyla Güven ve bütün özgürlük mücadelecileri, bilin ki sizler bir tarih yazdınız. Mücadelenizle tecrit kırılacak ve sizler direnişinizle diktatörlere tarihi bir mesaj vereceksiniz. Rojhilat’taki özgürlük isteyen halklar bütün gücünü mücadelenizden alıyor. Mücadelenize canı gönülden destek veriyoruz. Tutuklamalarla güneşimizi kapatamazlar. Bütün insanlık için canlı ve iyi bir örneksiniz. Mücadelemiz yalnızca bir yol tanıyor. O da başarmaktır.”