GÖRÜNTÜLÜ

Peşmerge ve gerillalar: Kürt düşmanlarına hizmet etmeyin!

Dêrin peşmergeleri ve gerillalar, “Kürde kurşun sıkan hiç kimse peşmerge değildir. Şengal’de YBŞ’ye saldıranlar çetelerdir. Kürt düşmanlığına hizmet edenler bundan vazgeçsin" dedi.

Kerkük Newrozu'nda bir araya gelen gerilla ve Dêrin (YNK’nin eski peşmergeleri) peşmergeleri, ANF’ye konuşarak, Türk ve KDP çetelerine karşı ortak mücadele ve birlik mesajı verdi.

Kürde karşı savaşanların Kürtlükle hiçbir alakasının olmayacağına dikkati çeken peşmerge ve gerillalar, Şengal’de yaşananların Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı bir savaş olduğunu belirtti.

Peşmerge ve gerillaların görüşleri şöyle:

Xebat Qutani (Peşmerge): "Kürde namlu çeviren bir kişi ne peşmergedir ne de Kürttür. Bizler her koşul altında birlik olmalıyız. Çünkü bizim düşmanımız her zaman aynıdır. Kürdistan’ın dört bir tarafında bizimle gerilla arasında hiçbir fark yoktur. Bazı gerillalar Kuzey Kürdistan’dan, bazıları Rojava, bazıları Rojhilat Kürdistan’ından gelerek Kerkük savunmasında bizimle birlikte yer aldılar. Biz de Kürdistan’ın neresinde olursa olsun halkımız için savaşmaya hazırız."

Botan Diren (Gerilla): "Bugün bu Newroz’da ortaya çıkan tablo tüm halkımıza büyük bir moral veriyor. Gerilla ve peşmerge yan yanayız. Kürtler arası savaş planları yapanlara cevap olması açısından bizim için de bugün burada bulunmak çok anlamlıdır."

Uzun süredir Şengal’e dönük saldırı hazırlıkları vardı. Ama dikkat edin, dün peşmergeye karşı savaşan DAİŞ çeteleri bugün toplatılmış ve YBŞ’ye karşı savaştırılıyor. Bu oldukça açıktır. Hatırlayın, Mesut Barzani’in Türkiye ziyaretinde bölge bayrağının asılmasına tepki gösteren milliyetçilere karşı Binali Yıldırım, 'siz bizim o bayrağı neden astığımızı anlamıyorsunuz' şeklinde cevap verdi. Sonrasında işte bu saldırılar gelişti. Durum bu kadar açık. Bayrağı asmanın karşılığı YBŞ’ye saldırı oldu ve 7 YBŞ’liyi şehit ettiler. O açıdan herkes bilsin ki, o savaş bir bırakuji savaşı değil, ihanet savaşıdır."

Osman Qela Qutani (peşmerge): "Kürtler birlik olmalı. Aksi durumda büyük tehlikelerle karşı karşıya kalırız. Dört parça Kürdistan’da büyük kazanımlar için bu birliği sağlamak durumundayız. Çünkü tehlike her taraf için var. Bunu herkes görmeli ve bu oyuna alet olmamalı."

Said Nuri Kerkuki (Peşmerge): "Bir Dêrîn peşmergesi olarak Önder Apo’nun ve tüm halkımızın Newroz'unu kutluyorum. Bir kez daha belirtmek isterim ki, Kürdistan’ın neresinde saldırı gelirse gelsin, biz peşmergeler buna karşı durmaya hazırız. Ve bilinmeli ki, düşmanı Kürdistan'a getirerek gerillaya karşı savaştıran hiç kimse ne Kürttür ne de peşmergedir. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü bir peşmerge kesinlikle namlusunu kendi kardeşine çeviremez. Şengal’de YBŞ’ye saldıranlar da kesinlikle Kürtlere değil, Kürt düşmanlarına hizmet ediyorlar. Buradan onlara da çağrı yapıyorum; bir an önce bu yaptıklarından vazgeçsinler ve halkı savunma mevzilerinde yer alsınlar. "