Pervari’de devrimci hamle: 4 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Siirt’in Pervari ilçesinde operasyon halindeki Türk işgal güçlerine yönelik “devrimci hamlede” en az 4 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada Pervari ilçesine bağlı “Çemê Karê” alanında Türk ordusunun geniş bir operasyon başlattığını bildirdi. Gerilla güçlerinin bu sahada başlattığı devrimci hamle kapsamında 29-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği iki ayrı eylemde en az 4 askerin öldürüldüğü bilgisi verildi.

HPG-BİM, Pervari’deki askeri operasyon ve gerilla eylemlerine ilişkin ayrıntılı açıklaması şöyle:

“25 Temmuz günü işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanında geniş bir operasyon başlatmıştı. Halen devam eden operasyonda güçlerimiz düşman birliklerine yönelik eylemleri devam etmektedir. Sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz operasyon birliklerini hedeflemiştir. Bu kapsamda;

29 Temmuz günü saat 15.00’da Şehit Sorxwin tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik YJA Star gerillalarımızca bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepedeki düşman askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 askeröldürülmüştür. İşgalci TC ordusu aynı gün saat 22.30 sularında ölü askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

30 Temmuz günü saat 17.30’da YJA Star gerillalarımız, yine Şehit Sorxwin tepesindeki askerleri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.”

ŞIRNAK’TA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, Şırnak’ın Şemdinli ilçesinde de gerillaların bir eylem düzenlediğini belirterek, şu bilgileri paylaştı: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 31 Temmuz günü saat 21.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanına bağlı Deriyê Pêşmerga mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.”

MUTKİ’DE ASKERİ OPERASYON

Açıklamada ayrıca 28 Temmuz günü işgalci Türk ordusunun Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Xaçareş alanında çok sayıda kontranın da katılımı ile bir operasyon başlattığı belirtildi. HPG-BİM, “ Bu operasyon 31 Temmuz günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” diye ekledi.

GARÊ’YE HAVA SALDIRISI

Açıklamaya göre, 31 Temmuz günü saat 12.15’te ise Türk ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanlarından Garê bölgesine bağlı Heft Tebax alanını bombaladı.