NRT muhabiri 3 gündür gözaltında

NRT televizyonu Yönetim Kurulu üyesi Awat Elî, Kifrî'de gözaltına alınan muhabirlerinin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Güney Kürdistan'da yayın yapan NRT televizyonu Yönetim Kurulu üyesi Awat Elî, Germiyan'ın Kifri ilçesinde 3 gün önce gözaltına alınan muhabirleri Aram Bextiyar'ın durumuna dikkat çekmek amacıyla ulusal, uluslararası insan hakları örgütleri ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'na bir mektup yazdı.

NRT'nin sitesinde yayımlanan mektupta, Bextiyar'ın üç gün önce Kifrî'de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındığını belirtilerek, "Muhabirimizin neden gözaltına alındığı televizyonumuza bildirilmiş değil. Sadece süt ve süt ürünleri satımı yapılan bir yerde yaşanan yolsuzluğu haberleştirdiği için muhabirimizin gözaltına alındığını biliyoruz" denildi.

Kelar mahkemesinin kendisini de ifade vermeye çağırdığını belirten Elî, "Muhabirimizi beni gözaltına almak için gözaltında tutuyorlar. Ben her zaman mahkemeye gitmeye hazırım. Daha önce de farklı dosyalardan dolayı mahkemelere gittim. Ama bana tehditlerin olduğu bir dönemde Germiyan'a gidersem kim beni koruyacak? Acaba mahkeme bu sorumluluğu alıyor mu?" diye sordu.

Elî mektubunun sonunda ise şu çağrıyı yaptı: "Başbakan, yardımcısı, insan hakları örgütleri ve uluslararası basın örgütlerinin bu hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmaması gerekiyor. Muhabirimizin bir an önce serbest bırakılması için çaba sarf etmelerini istiyoruz."