'Newroz'da açlık grevi direnişlerini zaferle taçlandıralım'

Newroz Bayramı'nın karanlıktan aydınlığa çıkan bir gün olduğunu söyleyen HPG gerillaları,"Newroz vesilesi ile açlık grevi direnişlerini zaferle taçlandıralım" dedi.

Kürdistan halkı için bir direniş günü olan Newroz Bayramı başta Kürdistan olmak üzere dünyanın bir çok yerinde kutlanmaya başlandı. Newroz Bayramı'nın önemine ilişkin konuşan HPG ve YJA-Star gerillaları 2019 Newrozu'nun büyük bir direnişle karşılandığını belirtti. Mazlum Doğan şahsında tüm devrim ve Newroz şehirlerini anarak konuşmasına başlayan HPG gerillası Bawer Munzur, bu yılki Newroz'un sıradan bir Newroz olmadığını vurguladı.

Leyla Güven öncülüğünde büyük bir direnişin yaşandığına dikkat çeken Munzur, "Öncelikle direnişteki tüm arkadaşları selamlıyoruz. Serok Apo ve tüm halkımızın Newroz'unu kutluyoruz. Newroz bizim için özgürlük, barış ve halkların kardeşliği demek. Newroz'un tarihi bir önemi var. Ortadoğu'da Dehak şahsında Ortadoğu halklarına yapılan zulme Kawa tarafından son verildi. Bu yüzden o günden beri Newroz her yıl kutlanıyor.

Bugün de çağdaş Kawa Mazlum Doğan şahsında Newroz daha da anlamlı hale geldi. Biz HPG ve YJA-Star gerillaları olarak Mazlum Doğanların direniş ruhu ile Önderliğe uygulanan tecridi kıracağız. Leyla Güven öncülüğünde tüm dünyaya yayılan açlık grevi direnişlerini bir kez daha selamlıyoruz" diye konuştu.

NEWROZ AYDINLIKTAN KARANLIĞA ÇIKAN GÜNDÜR

7 binden fazla tutsağın zindanlarda direndiğini belirten YJA-Star gerillası Hêvîdar Şiyar, gerillalar olarak direnişçilerden büyük bir güç aldıklarını vurguladı. Direnişçi tutsakların Mazlum Doğan, Kemal Pir ve Sakine Cansızları izinde olduğunu altını çizen Hêvîdar Şiyar, konuşmasına şöyle devam etti: "Eylemcilerin direnişleri bizim için de, halk için de büyük bir çağrıdır. Bundan sonra bizler de direnişi yükseltmeliyiz. Kürt halkı direnişçi bir halktır. Mehmet Tunçların, şehit Berivanların izindedirler. Newroz vesilesiyle direnişi zaferle taçlandıralım."

Tarihten bu yana zalimlere karşı bir direnişin sergilendiğini hatırlatan HGP gerillası Dijwar Garzan, "Mazlum Doğan şahsında Kürt Özgürlük mücadelesi bugün milyonlara ulaştı. Mazlum Doğan'la farklı bir anlam kazanan Newroz geleneğini Rahşan Demirel, Zekiye Alkan ve onlarca genç devam ettirdi. Bugün zindanlarda, şehirlerde, dağlarda binlerce insan bu direnişi sürdürüyor.

Leyla Güven, Nasır Yağız öncülüğünde binlerce kişi haksızlığa, adaletsizliğe, esarete ve tecride karşı direniyor. Bizden istenen bu direnişe cevap olmamız. Newroz aydınlıktan karanlığa çıkan gündür. Bunun için Mart ve Nisan ayları direniş aylarıdır. Bir kez daha Önder Apo'nun şehit ailelerinin ve tüm halkımızın Newroz'unu kutluyoruz" diye konuştu.