Neçirvan Barzani: Kendi isteğimizle geri çekildik!

Neçirvan Barzani, Kerkük ve çevresinden kendi kararlarıyla çekildiklerini, çatışmaların yaşanmaması için, taraflar arasında askeri yetkililerin katıldığı toplantılar yapıldığını açıkladı.

Güney Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, Peşmerge güçlerinin Kerkük ve çevresindeki bölgelerden çekilmesine ilişkin önemli itiraflarda bulundu. Barzani, ‘kendi isteğimizle geri çekildik’ dedi.

Irak ordusu ve Heşdi Şabi’nin 16 Ekim günü Kerkük başta olmak üzere Güney Kürdistan’ın birçok yerleşim bölgesini işgal etmesine ilişkin bir toplantıda konuşan Neçirvan Barzani, çatışmaların yaşanmaması için askeri yetkililerin toplantı yaptığını söyledi. Barzani, ‘Biz buralardan kendi isteğimizle çekildik, çatışmalar yaşanmasın diye askeri yetkililer toplantı yaptı. Ama ne yazık ki, bir iki yerde bizimle Irak güçleri arasında çatışma yaşandı’’ dedi.

KDP yetkilileri, Kerkük’ün işgal edilmesine ilişkin daha önce diğer Kürt güçlerini suçlamışlardı. KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ise bir süre önce yaptığı açıklamada, Peşmegenin direnmemesi için kendisinin bizzat çaba gösterdiğini açıklamıştı. YNK ortak kararla Kerkük’ten çekildiklerini belirtmişti.