Nasır Yağız tecrit kırılana kadar sürdürmekte kararlı

Başur'da tecride karşı açlık grevleri sürüyor. HDP Üyesi Nasır Yağız’ın tecrit kırılına kadar eylemini sürdürmekte kararlı. Yağız'ın sağlığı da kritik durumda.

Başûrê Kurdistan'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı açlık grevleri devam ediyor. 

HEWLÊR

Hewlêr’de başlatılan açlık grevi eylemi 59’uncu gününde devam ediyor. Bugün yapılan açıklamanın ardından eylemi 30’uncu grup devraldı.

HDP Başûrê Kurdistan Temsilcisi Müzeyen Güneş, tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kürt halkı Türk devletinin işgal saldırılarına karşı da güçlü bir şekilde durmalıdır. Bakur, Başûr ve Rojava’ya yönelik saldırılara karşı da Kürt halkı direnmelidir.

Sayın Öcalan’dan haber almak önemlidir ama hala tecrit kalkmış değildir. Talebimiz onun için tecridin tamamen kaldırılmasıdır. Aileler, avukatlar görüşe gidebilmelidir. Ağır tecrit koşullarına da bir an önce son verilmelidir."

Hewlêr’de eylemin başladığı günden beri tek başına süresiz-dönüşümsüz olarak açlık grevi eylemini sürdüren HDP Üyesi Nasır Yağız’ın eylemi de 59’uncu gününde. Yağız'ın sağlığı kritik bir eşikte.

Yağız, ilk günden bu yana 10 kilo verirken, bağ dönmesi, mide bulantısı ve tansiyon gibi rahatsızlıkları da yaşıyor.

SÜLEYMANİYE

Mezopotamya İşçileri Derneği öncülüğünde Süleymaniye’de başlatılan açlık grevi eylemi 36’ncı gününde.

Demokratik Halk Cephesi Kerkük Ofisi üyeleri, açlık grevi eylemini ziyaret ederek, eyleme destek verdi.

Demokratik Halk Cephesi Kerkük Ofisi Üyesi Zamo Kerkuki, tecridin kırılması için başlatılan açlık grevi eylemlerine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Kerkuki, tecride karşı herkesi direnmeye çağırdığını söyledi.

MAXMUR

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda 16 Aralık’ta başlatılan açlık grevi eylemi 34’üncü gününde devam ediyor.

Açlık grevi eylemini bugün yapılan basın açıklamasının ardından 12'nci grup adına gençler devraldı.

Eylemcilerden Elî Özgün, "Önder Apo üzerindeki tecrit kaldırılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Tecrit bir an önce kaldırılmalı ve Önder Apo özgür olmalıdır. Biz de Maxmur’da tecride karşı her türlü eylemlerle mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.