‘Nasıl ki Kobanê'yi savunduysak Efrîn'i de savunuruz’

Türk devletinin Efrîn'i işgal girişimine tepki gösteren Güney Kürdistanlılar, her koşul ve şart altında Efrîn halkının yanında olduklarını ve Kobanê'den daha büyük bir direniş sergileyeceklerini kaydetti.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal tehditleri devam ederken, Güney Kürdistanlılar her koşul ve şart altında Efrîn halkının yanında olduğunu kaydetti. "Bizler nasıl ki daha önce hep birlikte Kobanê'yi savunduysak, Efrîn'i de savunmaya hazırız" diyen Güney Kürdistanlılar, Türk devletinin işgaline karşı koymaya hazır olduklarını vurguladı. İşte Güney Kürdistanlı yurttaşlardan bazılarının Efrîn'i işgal girişimine karşı tutumları:

*Aştî Azad: Bizler Kürt gençleri olarak Efrîn'e yapılacak bir saldırıyı tüm Kürdistan'a yapılmış sayarız. Efrîn'i her zaman savunmaya hazırız.

*Ebdulhalik Ebdulah: Türk devletinin, Türk diktatörlüğünün Efrîn'e yönelik işgal tehditleri devam ediyor. Bizler Güney Kürdistan halkı olarak bunlar her türlü cevabı vermeye ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her koşul altında Efrîn ve Rojava halkının yanındayız.

*Omer Hecî Hisên: Türk devleti Efrîn'i işgal edemez. Efrin öyle kolay lokma değil. Oradaki güçler de halkların özgürlük gücüdür. Türk devleti ateşle oynuyor. Bu ateş onları da yakar.

* Leyla Mihemed: Türk devletinin işgal girişimi ham hayaldir. Halkımızın iradesini sınıyorlar ama oradaki irade nasıl ki DAİŞ vahşetini yendiyse Türk devletini de yenecektir. Malımız ve canımızla Efrînleyiz.

*Dersim Çemçemalî: Bizler nasıl ki daha önce hep birlikte Kobanê'yi savunduysak, Efrîn'i de savunmaya hazırız. Türk devleti işgal girişiminde bulunursa Kobanê'deki direnişten çok daha büyük bir direnişle karşılaşır. Kürt gençleri olarak direniş mevzilerine gitmeye hazırız.

*Sumeya Celîl: Efrîn Kürt kentidir, Kürtlerin kalbidir. Ne pahasına olursa olsun asla işgalcilere, dışardan gelenlere yar olmayacaktır.

*Şenga Ebdulhalik: Bizler Güney Kürdistan gençleri olarak Efrîn'in yanındayız. Efrîn halkına da diyoruz ki her koşul ve şart altında sizin yanınızdayız.