Nakşibendi Şeyhi: Türk devletinin yaptığı küfürdür

Türk devletinin Efrîn'e başlattığı işgal saldırısına ilişkin konuşan Nakşibendi Şeyhi Ebdulrehman Nexşîbendi, Türk devletinin amacının tüm Kürdistan'ı işgal etmek olduğunu söyledi.

Türk devleti, Efrîn'e başlatmış olduğu işgal hareketi sonrası Türk Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye'deki tüm camilere gönderdiği talimatla işgal için "Fetih" suresinin okunmasını istedi. Osmanlı devletinin İslam’ı kullanarak başvurduğu bölge halklarına yönelik zulümleri ve Saddam Hüseyin'in Kürtlere karşı başlattığı katliam harekatına Kuran'ın "Enfal" suresinin ismini vermesine benzetilen icraata ilişkin konuşan Güney Kürdistanlı Nakşibendi şêxlerinden Ebdulrehman Nexşîbendi, yapılanın "küfür" olduğunu kaydetti.

'BAŞARILIRSA EFRÎN'LE SINIRLI KALMAZ'

Efrîn'e başlatılan işgal girişiminin Türk devletinin yalnızca başlangıç adımı olduğunu belirten Şêx Ebdulrehman Nexşîbendi, bunun başarılması durumda, bu planın tüm Kürdistan'a yayılmaya çalışılacağını kaydetti. Şêx Ebdulrehman Nexşîbendi, "Türk devletinin yaptığı hem insanlığa hem de Müslümanlığa zulümdür. Bunu yaparken de Müslümanlığı kullanıyor. Efrîn'de yapılmak istenen Türk devletinin uzun zamandır hayata geçirmek istediği planın bir parçası. Bu Kürt halkını katliamdan geçirmenin planın bir adımıdır. Eğer Efrîn'de başarırlarsa bunu başka adımlar takip edecek. Adım adım Kürdistan'ın tüm beldelerine yönelecek" dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN YAPTIĞI LANETLİ BİR İŞTİR'

Türk devletinin dini kullanarak Kürtleri katletme saldırısı başlatmasına da değinen Şêx Ebdulrehman Nexşîbendi, yaşananların "küfür" olduğunu ve tüm din alimlerinin minberlerinde buna karşı çıkması gerektiğini kaydetti. Şêx Ebdulrehman Nexşîbendi, "Türk devletinin yaptığı nefret ekmedir. Dinen de buna baktığımızda lanetli bir iştir. Bütün Müslümanların buna karşı çıkması ve bunu lanetlemesi gerekir. Dinen buna cevaz vermek de küfürdür. Her din aliminin, imamın, şeyhin minberlerinde bu işgali lanetlemesi gerekir. Buna da dur denilmesi gerekir" diye konuştu.