Mûş'ta HDP binası ateşe verilmek istendi

HDP Mûş İl Örgütü'nün binasına dün saldırı düzenlendi. Parti binası ateşe verilmek istendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mûş İl binası, dün ateşe verilmek istendi. HDP Mûş İl Örgütü, saldırıya dair bugün il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıya il eşbaşkanları ile parti yöneticileri katıldı.

İl binalarının girişini daha önce partilerinin bayraklarıyla süslediklerini ifade eden İl Eşbaşkanı Savcı Arslan, söz konusu bayrakların akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilerek, il binalarının yakılmak istendiğini kaydetti. Arslan, "Pasaj içinde ve binamızın girişinde asılmış parti bayraklarımız ateşe verilerek binamızda yangın çıkarılmak istenmiştir. Bunu yapan kişi veya kişiler bayrağı ateşe verdikten hemen sonra binamızın kapısından uzaklaşmışlardır. Ateş kendiliğinden sönmüştür. Böylelikle il binamız büyük bir tehlike atlatmıştır" dedi.

Saldırıya ilişkin Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Arslan, "Sürekli olarak tüm çalışmalarımız ve il binamız kontrol altında tutulurken nasıl olur da biri ve birileri il binamızı kundaklama girişiminde bulunmuştur" diye sordu.