Murat Çelik bir hafta sonra toprağa verilebildi

Evine yapılan baskında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPS'li Murat Çelik’in cenazesi bir hafta sonra defnedilebildi.

Amed’in merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Sıtkı Göral Caddesi'nde 3 Kasım günü evine yapılan baskında, eşi ve 3 çocuğunu evden çıkardıktan sonra polislerle girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPS'li Murat Çelik’in cenazesi 6 gün sonra ailesine verildi. Bir özel harekat polisinin öldürüldüğü, 9'unun da yaralandığı çatışmada saatlerde direnen ve hayatını kaybeden Çelik’in cenazesi defnedilmek üzere Yeniköy Mezarlığı’na getirildi.

Törene kapatılan Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, HDP il eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Mehmet Şerif Camcı, DBP İl Eşbaşkanı Ruken Akça, HDP ve DBP yöneticileri katıldı. Mezarlık yüzlerce çevik kuvvet polisiyle kuşatıldı.

AİLE KATILAMADI

Edinilen bilgilere göre, cenaze dün gece saat 03.00’da teslim edilmek üzere aileye haber verildi. Ailenin kalabalık bir şekilde hastane önüne akın etmesi üzerine polislerin, “Mitinge gider gibi kalabalık gelmişsiniz” diyerek cenazeyi vermedi. Sabah saatlerinde yeniden Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden aile, bu kez cenazeyi alabildi. Tehditler nedeniyle cenaze törenine aileden bir tek baba Vezir ile ağabey Oktay Çelik katılabildi.

BABA ÇELİK: KÜRT HALKININ BAŞI SAĞ OLSUN

Cenaze namazının kılınmasının ardından Çelik'in naaşı dualar eşliğinde toprağa verildi. Mezara ilk toprağı da ağabeyi Oktay Çelik attı. Baba Çelik cenazeye gelenlere teşekkür ederek, “Kürt halkının başı sağ olsun” dedi. Ardından konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Şerif Camcı, aileye başsağlığında bulunarak, özgürlük uğruna mücadele edenlerin yolunda olacaklarını dile getirdi. Camcı, ölümlerin olmaması için savaşın son bulmasını istedi.

‘FIRAT VE MURAT ÖZGÜRLÜĞE AKTI’

Bir kardeşini Sur'da, diğerini de evine yapılan baskında yitiren ağabey Oktay Çelik, polisin mezarlıkta konuşma yapılmasına izin vermemesi nedeniyle yazılı bir metinle duygularını gazetecilerle paylaştı. Çelik, yazısında şunları ifade etti: “İnançtı kardeşim. Birinizin tırnak izleri Sur’un taş duvarlarında direnirken, diğerinin ise evinin duvarlarında kan ve gözyaşlarıyla şahadete ulaştı. Fırat’tınız, Murat’tınız aktınız. Kanlarınızla Kürdistan’ın topraklarında gül oldunuz. Umudu ve özgürlüğü yeşertmek için sizden sonra gelenlere onurun fedaileri oldunuz. Hep yaşayacaksınız ve hep genç kalacaksınız. Özgür yaşamı yeşertmek için öldünüz. Sizden sonra biz çok daha güçlü olacağız.”

Çelik'in taziyesi Bağlar’daki Hevedan Yasevi'nde kuruldu.