Muğla’da yaşamını yitiren Seçkin toprağa verildi: Başımız dik!

Köyceğiz’de yaşandığı iddia edilen çatışmada yaşamını yitiren Rojhat Seçkin, Amed'de toprağa verildi.

Cenazeyi yıkayanlar, Seçkin'in cenazesinde yanık izleri ve büyük yaraların olduğunu söyledi. Anne Seçkin, törendeki konuşmasında, "Başım her zaman dik kalacak" dedi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi kırsalında 5 Ekim’de çatışmada yaşamını yitirdikleri söylenen 6 kişiden Rojhat Seçkin’in (Alişer Munzur) cenazesi, Amed Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze törenine, Seçkin Ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed il eş başkanları ile üye, yöneticileri ve kapatılan Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) çalışanları katıldı. Çok sayıda TOMA ve zırhlı aracın yanı sıra yüzlerce polisin ablukaya aldığı mezarlıkta, törene katılanların tek tek fotoğrafları çekildi. Cenaze, Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan camide dini vecibeler yerine getirildikten sonra toprağa verildi.

AKÇA: ZULÜM SÜRDÜKÇE MÜCADELE DE SÜRECEK

Saygı duruşu ve dua okunmasının konuşan DBP Amed İl Eş Başkanı Ruken Akça, aileye ve Kürt halkına başsağlığı dileğinde bulunarak, “Topraklarımızda zulüm sürdükçe, çocuklarımız buna karşı gelip mücadele edecektir. Zulüm sürdükçe Rojhat özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerden ne ilkti, ne de son olacaktır” dedi.

ANNE SEÇKİN: BAŞIM DİK

Anne Sebiha Seçkin ise, oğlu için herkesten helallik isteyerek, kendi hakkını da helal etti. Anne Seçkin, “Mumlar ve fenerler yolunda ışık olsun. Mücadelen önünde saygıyla eğiliyorum. Başım her zaman dik kalacaktır” diye konuştu.

Cenaze töreninin ardından Batman’a geçen aile, taziyeleri Batman’da kabul edecek.

İNFAZ İZLERİ

Öte yandan cenazeyi yıkayan mele ve halk, sol kaburgasından giren kurşunun sağ tarafından çıktığını belirterek, göğüs kafesinde ve ayaklarında yanık izleri şeklinde yaraların olduğunu söyledi. Yine cenazenin ensesinde kurşun yarası olduğu da belirtildi. Aynı kişiler, Seçkin’in başına cisimle vurularak işkence edildiğini düşündüklerini söyledi.

ZORUNLU ASKERKEN FİRAR ETMİŞTİ

Batman Kozluk ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 26 yaşındaki Rojhat Seçkin'in, 4 yıl önce askerlik yaptığı Aydın Söke’de binbaşı tarafından “Seni buradan sağ çıkartmayız” sözleriyle tehdit edildiği ve 4 aylık asker iken firar ederek PKK’ye katıldığı ifade edildi.