MSD: Çözümün başlıca yolu diyalog

MSD, Demokratik ulus ve halkların kardeşliğinin inşasında sorunların çözümünde diyaloğun başlıca çözüm yolu olduğunu belirtti.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), kuruluşunun 3’üncü yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaparak, demokratik ulus ve halkların kardeşliği ilkelerini hayata geçirmek için mücadelenin yükseltileceğini ifade etti.

 “Halkının ve Suriye topraklarının özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlerimiz ile ulusal ve demokratik projeye sahip MSD olarak üçüncü yıl dönümümüzde, kurtuluş ve inşa mücadelemizin devam edeceğini, Suriye’deki birliğin korunması için çalışmalarımızı üst düzeyde yürüteceğimizi belirtiyoruz” denilen MSD açıklamasında, şu hususlara dikkat çekildi:

“MSD olarak yürüttüğümüz siyasetle Demokratik Suriye Güçleri (QSD), ortaya koyduğu direnişle Suriye topraklarının büyük bir bölümünü DAİŞ işgalinden kurtarmış ve Hecîn beldesinde DAİŞ çetelerine karşı direnişine devam etmektedir. Devam eden direnişle beraber kurtarılan bölgelerde güven ve huzur ortamının korunması, halka hizmet sağlanması amacıyla sivil meclisler oluşturulmuştur. Son olarak, demokratik ve ademi merkeziyetçi bir Suriye adına Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimi kurulmuştur.

MSD, demokratik ve laik bir muhalefet birliğinin sağlanması için inisiyatifini ortaya koymuş ve Eyn İsa’da Suriye Diyalog Çalıştayı’nı düzenlemiştir.

‘BARIŞ VE DİYALOĞU ESAS ALIYORUZ’

Suriye genelini kapsayan ulusal bir kongrenin toplanması için çabalarımızı sürdüreceğiz. MSD olarak Suriye’nin tüm sorunlarının çözümü için barış ve diyalog yolunu esas alıyoruz. Bu inançla ve Suriyeli tüm tarafların katılımıyla çözümün gerçekleşebileceği inancıyla Şam hükümetiyle de görüşmeler başlatmıştık. Başkent Şam’ın, tüm Suriye halklarına doğru bir yaşam sunabilmesi için demokratik olması gerekmektedir.

MSD olarak geçen 3 yılda siyaset alanında önemli roller oynadık. Kurtarılmış bölgelerde gerçekleştirdiklerimizle bu bölgelerde iktidar olgusuna son vermemiz ve sunduğumuz projelerle siyasi çalışmaların başlıca aktörü olmamız gerektiğini belirtiyoruz.

‘EFRÎN’İN KURTULUŞU İÇİN HEP BERABER YÜRÜYECEĞİZ’

Bu vesileyle MSD’nin kuruluş yıl dönümünü tüm Suriye halklarına, partilerine, kurumlarına kutlu olmasını diliyor, savaşın sona ermesi için mücadele edenlere başarılar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Savaş cephelerinde bulunan savaşçılara desteğimizi belirtiyor, Efrîn’in kurtuluşu için hep beraber yürüyeceğimizi ifade ediyoruz.

Demokratik ulus ve halkların kardeşliğini inşa etmek için çalışmalarımızı en üst düzeyde yürüteceğimizi beyan ediyoruz.”