MLKP/Rojava, YBŞ etrafında sıkıca kenetlenmeye çağırdı

MLKP/Rojava, Şengal'de DAİŞ, Erdoğan ve KDP'ye direniş gösterildiğini vurgulayarak, şehitleri andı ve Êzidî halkına öz savunma güçlerini koruma çağrısı yaptı.

MLKP/Rojava Örgütü, Şengal Katliamı'nın 4. yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yayımladı. Şehitlerin anıldığı açıklamada, "Êzidî halkımızı, öz yönetimlerini örgütleyip geliştirmeye, YBŞ etrafında sıkıca kenetlenmeye, katliama ve ihanete karşı direnişi büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

AKP destekli DAİŞ çetelerinin katliamında yüzlerce insanın katledildiğine, binlerce Êzidînin esir alındığına dikkat çekilerek, KDP'nin de bunlara seyirci kaldığı vurgulandı.

'DİRENİŞ BÜYÜK PLANI BOŞA ÇIKARTTI'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"AKP ve gerici bölge devletlerinin desteğini arkasına alan IŞİD çeteleri, Êzidî toplumunu tümden ortadan kaldırmayı, soykırıma uğratmayı amaçlamıştı. Bunu dinsel referanslarla açıkça ilan etmişlerdi. Eğer, son anda yoksul Êzidî halkının imdadına yetişen HPG gerillaları ve Rojava'dan koridor açarak, halkı güvenceli alanlara çeken, ardından da çeteleri püskürten YPG-YPJ ve MLKP güçleri olmasaydı, bu amaçlarına ulaşmaları işten bile değildi. Êzîdîlerin katliama uğratılmasının ardından, Şengal ve çevresi tümden işgal edilerek, Rojava devrimi tam kuşatmaya alınmış olacaktı. Birleşik devrimci direniş ve mücadele, bu planları boşa çıkarttı."

'ERDOĞAN VE KDP'YE DE DİRENİLDİ'

"Diktatör Erdoğan, desteklediği çetelerin yenilgisini hazmedemediğini, özgürleştikten sonra Şengal’i uçaklarla bombalayarak gösterdi" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "İşgalden hemen sonra, direniş birliklerini kuran Êzidî halkımız, bu mücadeleyi sadece IŞİD çetelerine karşı vermedi. Bu direniş aynı zamanda, ihanetçi ve işbirlikçi KDP çizgisine karşı da verildi" denildi.

'ÖZ SAVUNMA GÜÇLERİ YENİ KATLİAMLARI ENGELLER'

MLKP/Rojava, açıklamasında şu mesajları da verdi: "Êzidî halkımız, yüzlerce şehidin kanıyla kazanılan, özgürlüklerini ve bunun güvencesi olan öz savunma güçlerini korumayı başararak hem yeni katliamları engelleyebilir hem de, öz yönetimini geliştirerek, bunca acının boşuna çekilmediğini ortaya koyabilir."