Mızraklı ve Uyanık oylarını kullandı

HDP Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Selçuk Mızraklı, oylarını kullandı. 

HDP Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı, saat 07.30 sıralarında merkez Sur ilçesinde Dicle Üniversitesi lojmanlarında bulunan Cemil Özgür İlkokulu'na gelen Mızraklı, 1152 Nolu sandıkta oyunu kullandı. 

Oy kullanmadan önce açıklama yapan Mızraklı, "Özellikle içinde bulunduğumuz dünya, ülke koşulları göz önünde bulundurulduğu zaman hepimiz açısında zorlu bir dönemin ertesinde irademizi belirleyeceğimiz ve bir tür kader tayini yapacağımız bir seçimin arifesindeyiz. Hem bütün Türkiye halklarına hayırlı olsun diyorum hem de aydınlık yarınlara umut olsun diyorum. Bütün seçimlerin olduğu gibi hukukun gölgesinde, demokrasiye ve adaleti tekrardan perçinleyecek ve üretecek bir seçim atmosferi olması herkesin yararınadır, bunu belirterek demokrasiye ve adalete vurgu yapıyorum" dedi.

Mızraklı'nın oy kullandığı okulda Avrupa Parlamentosu Yerel Yönetimler Kongresi gözlemci heyeti de seçimleri takip etti.

Eşbaşkan Adayı Hülya Alökmen Uyanık ise, Kayapınar ilçesinde bulunan Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki 1263 Nolu sandıkta oyunu kullandı. 

Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Uyanık, şunları söyledi: “Diyarbakır’da yurttaşlar sabahın erken saatlerinden beri oylarını kullanmaya başladı. Biz de bu vesileyle sandığa geldik. Umarım kentimiz için hayırlısı olur. Umudumuz ve dileğimiz bu seçimlerin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlamasıdır. İki aydır bu umutla çalıştık. Gerek yerel yönetimlerin güçlenmesi gerekse de ülkenin demokratikleşmesi için seçimler önemlidir.”     

HDP Amed milletvekilleri ve merkez ilçe belediye eşbaşkan adayları da kayıtlı oldukları okullara giderek oylarını kullandı.