Miting alanı askeri karakollarla çevrildi

Hakkarililer miting alanının kent merkezine 5 km uzakta bir alanda belirlemesine tepki gösterdi. Halk, miting alanının askeri karakollarla çevrildiğini söyledi.

Hakkari Valiliği tarafından Hakkari’de yeni miting alanı, gösteri ve yürüyüş yerleri belirledi. Miting ve gösteri alanının kent merkezine 5 km uzakta bir alan belirlemesi tepkilere neden oldu. Hakkari Dağ Komando Tugayı’nın yolu üstünde bulunan yeni miting alanın etrafı askeri karakollarıyla çevrili durumda. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yeni Mahalle'deki Derviş Eren Caddesi'nde, Gupsi mevkisi olarak bilinen, merkezden Otluca köyü istikametine giden yolun sol tarafında bulunan Seyitoğlu beton şantiyesinin yaklaşık 25 metre altında bulunan boş ve düz alanın miting alanı olarak belirlendi" denildi.

Miting alanının Hakkari kent merkezine uzak bir alan belirlemesine Hakkarililerden tepki geldi. AKP ve Hakkari Valisi’nin halkın iradesinden korktuğunu belirten yurttaşlar, 31 Mart seçimlerinde halkın iradesine sahip çıkacağını söyledi. 2014 Yerel seçimlerinde ve 24 Haziran seçimlerinde tüm baskılara rağmen oylarına sahip çıktıklarını belirten yurttaşlar, 31 Mart'ta HDP’nin tüm belediyeleri yeniden kazanacağını söyledi.

HAKKARİ HDP'NİN YANINDA YER ALACAK

Miting yerinin kent merkezinde uzak bir yerde olmasının tek nedenin AKP’nin halktan korktuğunu belirten Hakkarililer, "AKP, Hakkari’de halkın bir araya gelmesinden çok korkuyor. Halkın bir araya gelmesini engellemeye çalışılıyor. Bu mitin alanı, Hakkari Dağ Komando yolu üzerinde ve etrafı karakollarla çevirili durumda. Eğer AKP halktan korkmasaydı, miting alanını kent merkezinde belirlerdi" dedi.

Hakkari halkının her koşulda ve zorlukta partisinin yanında olduğunu belirten bir kişi, "Bu mevsimde mitin alanına gitmek imkansız gibi bir şey. Kar yağdığında miting alanına giden yol kapanıyor, yağmur yağdığında ise çamur haline geliyor. Zaten bu alan mitin alanı olamaz. Alanın her tarafı askeri karakollarla çevrili. Kent merkezinde birçok alan var iken, mitin alanını bir köyde yapılması kabul edilemez. Bu miting alanına aracı ve imkanı olamayan zaten gelmesi imkansız. Bunların dertleri halkın bir araya gelmesini engellemektir. AKP, Hakkari’de istediği yerde miting ve yürüyüş yapabiliyor. Onlar kesinlikle burada mitin yapmazlar. Bu alan sadece HDP için belirlenmiş. AKP ve Hakkari Valisi ne yaparlarsa yapsınlar, Hakkari halkı, yine HDP diyecek ve partisinin yanında yer alacaktır" diye konuştu.