Merîvan ve Hewremanlı din alimlerinden işgale tepki

İşgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınayana Merîvan-Hewreman Din Alimleri Birliği, uluslararası kamuoyunun işgal karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.

İşgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yapan Rojhilat'taki (Doğu Kürdistan) Merîvan-Hewreman Din Alimleri Birliği (Yekîtiya Mamosteyên Olî Yên Merîvan û Hewreman- YEMAMEH) işgali kınadı, uluslararası kamuoyunun sessizliğine ise tepki gösterdi.

Türk devletinin kadın ve çocukları bombalarla, tank ve toplarla katletmesinin ilk olmadığının hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kobanê dünyada özgürlük isteyen herkes için büyük bir başarı oldu. Ama Kerkük ile Xurmatû, bağımsızlık söylemini riyakar politikalarına kurban edildi.

"Faşist Türk devletinin gerçekler karşısında gözlerini karartarak kadın ve çocukları tank, top ve bombalarla katletmesi ilk değil. Şimdi de aynı katliam politikası Efrîn'de hayata geçiriliyor. Maalesef insan hakları, demokrasi diyenler de buna göz yumuyor ve Kürtlerin en temel haklarını duymazdan geliyorlar.

"Bizler din alimleri olarak Türk devletinin Efrîn'e yönelik katliam ve işgal politikasını şiddetle kınıyoruz. İnsan hakları ve demokrasi iddiasında olan uluslararası kuruluşların mazluma yapılan bu zulüm karşısındaki sessizliğini de kınıyoruz. Efrîn Kurdistan'dır, Kürdistan da kanımızda ruhumuzdadır. Zalimlere ve işgalcilere ölüm."