Merîvan'da iki kolber yaralandı

Merivan'da rejim güçlerinin yolları kapatması nedeniyle alternatif yollara yönelen iki kolber uçurumdan düşerek ağır yaralandı.

Rojhilat (Doğu Kürdistan) ile Güney Kürdistan sınırında kolberlik (yevmiye karşılığında yük taşımacılığı yapan kişi) yapan yurttaşlar, bir yandan her gün rejimin saldırılarıyla yüz yüze kalırken, diğer yandan da kış mevsiminin gelmesiyle doğa koşullarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Rojhilat'ın Sinê vilayetine bağlı Merîvan kentinde İran rejim güçlerinin yolları kapatması nedeniyle farklı yollara yönelen kolberlerden ikisi uçurumdan yuvarlanarak ağır yaralandı.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü'nün (HRANA) verdiği bilgilere göre, 14 Ocak günü Merîvan'da uçurumdan düşen Seîd Pîrî (28) isimli kolber ağır yaralandı. Pîrî'nin Sinê'ye bir hastanenin yoğun bakımda ünitesinde tedavi altında olduğu bildirildi.

HRANA, aynı gün Merîvan'ın Hewreman bölgesinde de Ferhad Destûr (31) isimli bir kolberin Tete kayalıklarından düşerek ağır yaralandığını aktardı. Destûr da Merivan'da tedavi altına alındı.

Öte yandan İran rejim güçlerinin Ûrmiye vilayetinin Mêrgever bölgesinde 30 yurttaşlara ait 30 ata yükleriyle birlikte el koyduğu bildirildi.