Mehmud: Eylemim tecrit kırılıncaya kadar sürecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması için Güney Kürdistan’ın Germiyan kentinde 51 gündür açlık grevinde olan Herêm Mehmud, “Tecrit kırılana kadar güçlü bir irade ile eylemime devam edeceğim” dedi.

Germiyan’ın Kelar ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağır tecride karşı 51 gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdüren Herêm Mehmud, sağlık durumu kötüye gitmesine rağmen eylemini kararlılıkla sürdürüyor. Herêm Mehmud, sağlık durumuna ilişkin Rojnews’e konuştu.

Sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Mehmud, “Gözlerim zayıfladığı için eskisi kadar göremiyorum. Kişileri birbirinden ayırmakta güçlük çekiyorum. Vücudum zayıfladı ve ayakta durmakta zorlanıyorum. Şeker ve tansiyon hastalıkları başladı” dedi.

Hiçbir gücün onu eyleminden alıkoyamayacağını kaydeden Mehmud, “Eylemime güçlü bir irade ve moral ile devam ediyorum. Tecrit kırılıncaya kadar eylemime devam edeceğim” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki birçok kurum ve yurttaş Mehmud’a destek ziyaretinde bulunuyor. PKK Başurê Kürdistan Şehitleri Komitesi üyelerinden oluşan bir grup dün Mehmud’u ziyaret ederek, destek verdi.