Mehmet Öcalan: İmralı yolu açılmalı!

Mehmet Öcalan, ağabeyin Abdullah Öcalan’ın haklar arasında barış köprüsü  olduğunu belirterek, uyardı: “Bu köprü yıkılırsa Kürt, Türk herkes zarar görür. İmralı yolunu açın."

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecride tepki gösteren kardeşi Mehmet Öcalan, hükümeti uyardı.

ANF’ye konuşan Mehmet Öcalan, aile olarak kaygılarının sosyal medyada çıkan haberler sonrası daha da arttığını söyledi. Avukatlar aracılığıyla her hafta Adalet Bakanlığı’na ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları başvurulara cevap verilmediğini aktaran Öcalan, “Bu kabul edilebilir bir durum değil. Aileye ve avukatlara görüş engellemesi hukukla bağdaşmıyor. Açık bir hukuksuzluktur” dedi.

ÖCALAN BUNLARI ÖNGÖRMÜŞTÜ

Aile olarak endişelerinin büyük olduğunu belirten Mehmet Öcalan, uygulanan tecridin sadece ailesinin değil, tüm halkların ve devletin de sorunu olduğunu belirtti. En son 11 Eylül 2011'de yaptığı görüşmede, Öcalan'ın bu süreci öngördüğüne de dikkat çeken Mehmet Öcalan, “Sağlığı yerindeydi, ancak çok tedirgin ve öfkeliydi. Süreç konusunda elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi, ancak mevcut devlet sisteminin süreci el alış biçiminden dolayı tedirgindi. Bu gidişle bir tıkanma yaşanabileceğini o günden öngörmüştü” diye konuştu.

HERKES ZARAR GÖRÜR

Bu tecrit politikasının hiç kimseye yarar sağlamayacağını vurgulayan Öcalan, tecrit sürdükçe Kürt meselesinin çözülmeyeceğine işaret etti. Öcalan’ın Türkiye ve Ortadoğu’daki etkisini hatırlatan Mehmet Öcalan, tecridin de Ortadoğu’daki gerilimlerden bağımsız olmadığının altını çizdi. Öcalan, şunları kaydetti: “Sayın Öcalan halklar arasında bir barış köprüdür ve eğer bu köprü yıkılırsa Kürt de Türk de herkes bundan zarar görür. Bu köprüyü kimsenin yıkmaya hakkı yok. Devlet ve hükümeti bu hukuksuzluktan vazgeçsin. Bir an önce görüşmelerin yolunun açılması lazım. Eğer Sayın Öcalan, aile ve avukatlarıyla görüştürülürse Türkiye’nin de yararına olacak. Bir an önce İmralı yolu açılsın.”