MEBYA-DER ve TUHAY-DER Şenyaşarlar'a ziyaret

Adalet Nöbeti'ni sürdüren Emine Şenyaşar'ı MEBYA-DER ve TUHAY-DER'li kadınlar ziyaret etti.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 628’inci gününde sürüyor. Pirsûs ilçesindeki evlerinden adliye önüne gelen anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ı Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) Amed Şubesi üyesi kadınlar ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) Riha üyeleri de kadınlara eşlik etti.

'ŞENYAŞAR'IN ACISINI SAHİPLENİYORUZ'

Amed’de, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Kürt Edebiyatçılar Derneği, Diyarbakır Kürt Enstitüsü ve DESTAR dergisi öncülüğünde, Kürt edebiyatının büyük ustalarından Şair-Yazar Cegerxwîn’in ölümünün 38'inci yılı nedeniyle yapılan anmada, birçok kişiye plaket verilmişti. Anmaya katılamayan Emine Şenyaşar’ın plaketini kadınlar, Adalet Nöbeti’nde kendisini ziyaret ederek verdi.

Burada kısa bir konuşma yapan MEBYA-DER Amed yöneticisi Meyrem Soylu, Emine Şenyaşar’ın acısını paylaştıklarını belirterek, "Onun acısını sahipleneceğiz” diyerek, yaşananların takipçisi olacaklarını söyledi.

Ödülü alan Emine Şenyaşar ise "Oğlumu katledenler tutuklansın. Oğlum da tahliye edilsin. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet! Ben adaleti herkese istiyorum. Artık yeter" dedi.