Maxmurlular BM binasına yürüdü

Maxmur mülteci kampı sakinleri işgalci Türk devletinin bombardımanı ardından BM binasına doğru protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Türk devleti Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece Şehit Rüstem Cudi (Mexmur) Mülteci Kampı’nı bombalamış, iki kişi yaralanmıştı.

Kamp sakinleri bu Cuma akşamı saldırıları protesto etmek için BM binasına yürüdü.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte “Bijî Serok Apo”, “Şehîd Namirin” ve “Bimire Xiyanet” sloganları atıldı.

BM binasına kadar devam eden yürüyüş ardından burada, Kürdistan özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra kitle adına bir basın açıklaması yapıldı. Hesen Demir’in okuduğu açıklamada, kampa yönelik saldırının Rojava Devrimi’nin 7’nci yıl dönümünde yapılmasının tesadüf olmadığı belirtildi.

Demir, “İşgalci Türk devleti nerede bir Kürt varsa imha etmek istiyor. Mexmur Kampı her gün çeşitli saldırılara maruz kalıyor. Ayrıca BM ve Irak hükümetinin sessizliği bu saldırılara zemin oluyor” dedi.

Demir, “Sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçisi KDP şunu iyi bilsinler ki, kamp halkı hiçbir zaman saldırılar karşısında boyun eğmez, mücadele ve direniş çizgisinden geri adım atmaz. Saldırıyı bir kez daha protesto ediyoruz” diye ekledi.

Açıklama, sloganlar eşliğinde sona erdi.