Maxmur ve Hewlêr'de açlık grevleri sürüyor

Maxmur ve Hewlêr'de İmralı tecridine karşı açlık grevleri büyüyerek devam ediyor.

MAXMUR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Şehir Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda 16 Aralık 2018 tarihinde başlatılan açlık grevi direnişi 139’uncu gününde.

Maxmur’da bugün yapılan kitlesel basın açıklamasının ardından açlık grevi direnişini 47’nci grup devraldı.

Maxmur’da tecride karşı 20 Şubat’tan bu yana süresiz dönüşümsüz olarak açlık grevini sürdüren İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok’un direnişi de 107’nci gününe girdi. 

46’ncı grup adına açıklama yapan Sadık Spêrti, şunları söyledi:

"Türk devleti cezaevlerinde, dışarıda Kürt halkını susturmak, bastırmak istiyor, Önder Apo’yu tecritle dışarıyla bağlarını kesmek istiyor. Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan ve binlerce kişinin destek verdiği açlık grevi direnişleriyle bugün bir kez daha Türk devletine karşı büyük bir mücadele veriliyor. 

Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırmak için eylemlerimi büyütmemiz gerekiyor. Cezaevlerinde şahadet haberlerini almamak için üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız. Tecride karşı bir şey yapacaksak şimdi yapmamız lazım."

Sadik Spêrti’nin konuşmasının ardından Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Kerem Bilen’in 107 gündür açlık grevi direnişinde olan Fadile Tok için gönderdiği mektup okundu.

HEWLÊR

Tecride karşı Hewlêr’de başlatılan açlık grevi direnişi 164’üncü gününde devam ediyor.

Hewlêr’de devam eden açlık grevi direnişini 63’üncü grup devraldı.

HDP Başurê Kürdistan Temsilciliği Eşbaşkanı Abid İke, şöyle dedi:

“Tecride karşı ortaya konulan direniş karşısında sessiz kalanlar insanlıklarından utanmalılar. Tecride karşı herkesin bir an önce hareket geçmesi gerekiyor

Türk devletinin faşizmine karşı herkes sesini yükseltmeli, tecridin kırılması için direnmelidir. Tecridi ancak birlikte direnerek, alanlara çıkarak kırabiliriz."