Mardin ve Şırnak'ta soykırım operasyonları sürüyor: 29 gözaltı

 Mardin ve Şırnak’ta 15 Ağustos’tan bu güne kadar süren siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanların sayısı 29’a ulaştı.

Mardin ve Şırnak’ta 15 Ağustos’ta başlayan ev baskınları bugün de sürdü. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Nusaybin ve Midyat ilçelerinde dün gece geç saatlerde başlayan ev baskınlarında 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte Mardin’deki gözaltı sayısı 15’e çıktı. Operasyon ile ilgili “gizlilik” kararı alınırken, 15 Ağustos’ta gözaltına alınan 11 kişinin yarın Mardin Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 15 kişinin isimleri şöyle: İrfan Yakut, Yusuf Abukan, Abdülbari Akalan, Hatip Öncü, Hamza Ağırman, Abdülkadir Taptı, Faysal Taş, HDP Nusaybin Belediye Meclis üyesi Zeynep Sevlüş ile kızkardeşi Ayşe Sevlüş, HDP üyeleri Erhan Mutlu, Nezir Saraç, Salih Sarıkaya, Abdullah Çalhan, Maşuk Ayaz, Barış Belge.

ŞIRNAK’TA GÖZALTILAR SÜRÜYOR

Şırnak ve ilçelerinde ise, 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakılıp, 2 kişi tutuklandı. Sabah saatlerinde Şırnak merkez, İdil ve Beytüşşebap ilçelerinde yapılar ev baskınlarında şu ana kadar 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Şırnak il ve ilçe emniyet müdürlüklerinde tutuluyor.

Gözaltına alınanlar şunlar: HDP il yöneticileri Sekvan Kılınç, Dindar Cin ile Salih Koluman, Yahya İdin, Mehmet Şaran, Cemil Cin, Selahattin Ataman, Agit Çokdoğan, Gül Elarslan, Selamet Zeyrek, Halil Örcan, Hacı Babat, soyadı öğrenilemeyen Zeliha.