Mardin’de sabotaj eylemi: Kobra imha edildi              

HPG/YJA Star gerillarının Mardin’in Ömerli ilçesinde gerçekleştirdikleri sabotaj eyleminde Kobra tipi zırhlı araç ve içerisindeki askerler imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’de yapılan eylem ve hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Botan Sahası’nda devam etmekte olan Şehit Delal ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında, 23 Nisan günü akşam saat 20.00’da Mardin’in Mehsert (Ömerli) ilçesine bağlı Kudê (Kaynakkaya) Köyü yakınlarında güçlerimiz tarafından işgalci TC askerlerine yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalci askerlerin konvoy halinde yoldan geçtikleri anda Kobra tipi bir zırhlı araçta daha önceden yerleştirilen sabotaj malzemesinin infilak ettirilmesi suretiyle gerçekleştirilen eylemde Kobra tipi zırhlı araç ve içerisinde bulunan tüm askerler imha olmuştur. Ölen askerlerin sayısı tam olarak tespit edilememekle birlikte, 9 olduğu değerlendirilmektedir. Gerçekleştirilen bu eylem ardından eylem alanı ve çevre bölgelere yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmış; 24 Nisan günü akşam saatlerinde bu operasyon herhangi bir sonuç alamadan geri çekilmiştir. Yaşanan tüm bu eylem ve operasyon süreçlerinde gerilla güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

GERİLLA ALANLARINA HAVA BOMBARDIMANI

İşgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na yönelik olarak hava saldırıları yapılmıştır. Buna göre;

26 Nisan günü (dün) akşam saat 19.00 sularında Avaşin’e bağlı Tepê Sor ve Werxelê alanlarına, saat 21.00 sularında ise Zap’a bağlı Kurojahro alanına,

27 Nisan günü (bugün) gece saat 00.15 sularında Zap’a bağlı Kurojahro alanına, sabah saat 07.30 sularında yine Zap’a bağlı Kunişka alanına, saat 08.20 sularında ise Avaşin’e bağlı Tepê Sor bölgesine yönelik olarak bombalamalar yapılmıştır.

Yapılan bu bombardımanların sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kürdistan coğrafyası zarar görmüştür.”