Mardin’de HDP ve BDP PM üyeleri gözaltına alındı

Mardin’de HDP PM üyesi Nesrin Çeçen ve DBP PM üyesi Koçer Sason gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal ve Jinnews muhabiri Rojda Aydın’ın teknik cihazlarına el konuldu. Gazeteciler polisler tarafından tehdit edildi.

Seçim çalışmaları kapsamında Savur’dan Mardin’e gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Nesrin Çeçen ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyesi Koçer Sason gözaltına alındı. Mardin girişindeki kontrol noktasında durdurulan araçta yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sonrasında Sason ve Çeçen’in gözaltına alındı. Sason ve Çeçen’in aracında yer alan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal ve Jinnews muhabiri Rojda Aydın’ın teknik cihazlarına el konuldu.

Teknik cihazlarına el konulmasına tepki gösteren Kanbal ve Aydın TEM Şube amiri olduğu söylenen kişi tarafından tehdit edildi. Muhabirimiz Kanbal polis tarafından darp edilirken, Aydın da cinsiyetçi küfürlere maruz kaldı.

TEM şube amiri olduğu belirtilen kişi “Ahmet bu yüzü unutma, ben senin yüzünü unutmayacağım” diyerek muhaberimizi tehdit etti.

Gözaltına alınan Sason ve Çeçen’in Mardin TEM Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.