Lice’de köyler bombalanıyor

Lice’nin Sîsê ve Dêrxus köyü bölgesi top atışlarıyla bombalanıyor.

Şujin’de yer alan habere göre Diyarbakır Valiliği’nin, Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçelerinde yürütülecek askeri operasyon kapsamında dün 59 köyde ilan ettiği “sokağa çıkma yasağı” sonrası bölgeye binlerce asker ve çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Son dönemlerin en kapsamlı operasyonlarından birinin yaşandığını bildiren yerel kaynaklar, bu sabah itibariyle askeri hareketliliğin başladığını kaydetti.

Yoğun yığınağın yapıldığı Lice’de de ilçe merkezindeki askeri birliklerden Sîsê ve Dêrxus köyleri arasındaki dağlık bölgeye top atışları yapılıyor. Köylüler evlerinden çıkamazken, köylere giden yollarında askerlerce kapatıldığı vurgulandı.

OPERASYONA 7 BİN ASKER KATILDI

Bölgeden alınan bilgilere göre, operasyona 7. Kolordu Komutanlığı, Amed, Bingöl İl Jandarma Komutanlıkları ile ilçe komando taburları katılıyor. Operasyonda 20'den fazla drone kullanılıyor. Arazide 7 bin asker, 800 kadar özel harekat polisi ve Bingöl ile Amed ilçelerinden yaklaşık 12 korucu timi katılıyor. Yine Lice'nin Licok, Zengok köyleri arasındaki kırsal bölgeye askeri çadırlar kuruldu.

Bingöl ve Muş üzerinden gelen tüm araçlar yol kontrol noktalarında durdurulup sıkı aramaya tabi tutuluyor. Lice'nin Sise-Kervas köyleri ile Hazro'nun Helhel köyleri arasında seyyar kontrol noktası kurulmuş durumda.