Lice'de helikopter köylüleri taradı: 4 yaralı

Amed'in Lice ilçesinde Türk ordusuna ait bir helikopter köylüleri taradı, 4 kişi yaralandı.

Licê’nin Bağlan köyünde Türk ordusuna ait bir helikopterin sivilleri taraması sonucunda 4 köylü yaralandı. Helikopterli saldırının ardından ilçede ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Köylüler sosyal medya üzerinden acil yardım talebinde bulundu

Amed’in Licê ilçesine bağlı Bağlan köyünde askerler yolu kapattı. Yolun kapatılmasının hemen ardından helikopter ile alçak uçuş yapılarak, köyün havadan tarandığı belirtildi. Sosyal medya paylaşım yaparak acil yardım isteyen köylüler, helikopterden açılan ateş ile Münir Serin ve Celal Yıldırım isimli 2 sivilin de yaralandığını belirtti.

Abluka altına alınan köyde giriş çıkışlar tutulurken, valinin köye ambulans gönderilmesine izin vermediği de iddia edildi. Yine sosyal medya hesaplarından köylülerin kan kaybettiği kaydedilirken, köylüler yardım istediği ve acilen ambulans beklediği öğrenildi. Görgü tanıkları, köy meydanında bekleyen yaralılara yardım etmek isteyen köylülerin askerler tarafından engellendiğini, köylülere hakaret edildiğini belirtiyor.