'Leyla Güven’in yanında duralım, sesini duyuralım'

HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu’nun da aralarında olduğu bir heyet, 107 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'i ziyaret etti 

Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kalmalıdır İnsiyatifi üyeleri, tecride karşı 107’nci gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i evinde ziyaret etti. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri  Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu’nun yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 78’liler Girişimi, Emek Partisi (EMEP) temsilcileri yer aldı.

Güven'in kentin Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki evine gelen heyet üyeleri, ziyaretlerinin ardından kapının önünde basın açıklaması yapmak istedi, ancak polis engeli ile karşılaştı.

Valiliğin “Açlık grevine girmek ve destek verme eylemlerinin yapılması yasaktır” kararını gerekçe olarak sunan polislerle uzun süre tartışan Koçyiğit, engelleme girişimlerine rağmen kendilerini takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Leyla Güven Haklıdır Tecrit Kalkmalıdır İnsiyatifi adına konuşan Koçyiğit, ziyarette bulundukları Güven’in yorgun olduğunu ve konuşmakta dahi zorlandığını söyledi. Koçyiğit, “12 Eylül uygulamaları ile yönetiliyor bu ülke. Bu uygulamaların kaldırılması için ve ülkenin demokratikleşmesi için bu eyleme başladı. Leyla, dayanışmanın onu güçlendirdiğini, aldığı mesajlardan güç aldığını, açlık grevi eylemcilerinden aldığı mesajların onu mutlu ve umutlu ettiğini söyledi. Kolay kolay ölmeyeceğini ve bu direnişi zaferle taçlandıracağını da söyledi. Biz de bir kez daha İnsiyatif olarak ülke yurttaşlarına çağrıda bulunuyoruz. Leyla Güven’in yanında duralım, sesini duyuralım” dedi

Koçyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasalarınıza uyun ve Sayın Öcalan'a, siyasi tutsaklara yönelik tecridi kaldırın. Cezaevlerinde açlık grevlerinin yayıldığını biliyoruz ve cezaevlerinden tabutların çıktığı bir süreç istemiyoruz. Eğer tecrit kaldırılmazsa ve eylemler devam ederse bu ülke daha büyük bir karanlığa doğru ilerleyecektir. Yaşamak ve yaşatmak bizim temel amacımızdır, ama bu yaşam da onurlu bir yaşam olmalıdır.”

 

Yapılan bu açıklamalar sonrası heyet üyeleri, Güven’in evininin önünden ayrıldı.