Lêlîkan ve Barzan’da 5 Türk askeri öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Güney Kürdistan’ın Lêlîkan ve Barzan bölgelerinde işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde 5 askerin öldüğünü duyurdu.

HPG-BİM, 14 Mayıs günü Lêlîkan tepesinde 4 askerin öldürüldüğü, 5’inin yaralandığını belirtirken, aynı gün Barzan bölgesinde de bir askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 14 Mayıs günü saat 14.15’te Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Güçlerimiz hamle kapsamında aynı gün saat 11.30 sularında yine Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesindeki işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”