Lêlîkan’da Türk ordusuna iki koldan iki eylem

HPG gerillaları Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumanan Türk işgal güçlerine yönelik iki koldan, iki ayrı eylem düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından verilen bilgilere göre eylemler 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti.

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında yapıldığı belirtilen eylemlere ilişkin şu ayrıntılar verildi:

“29 Ağustos günü saat 11.00’da güçlerimiz Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan birçok düşman mevziisinin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

30 Ağustos günü saat 07.00’da Lêlîkan tepesindeki işgalcileri ikinci kez hedeflemiştir. 2 ayrı koldan düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

Açıklamada ayrıca 29 Ağustos günü saat 17.00 ile 18.00 arasında işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nda yer alan Gare bölgesine bağlı Bergare alanındaki Gundê Guzê mıntıkasını bombaladığı belirtildi. HPG-BİM, “Düzenlenen bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır” dedi.