Lêlîkan'da şiddetli çatışmalar: 20 asker öldürüldü

Türk ordusunun işgal ettiği Güney Kürdistan’daki Lêlikan tepesine dört koldan gerilla eylemi düzenlendi. En az 20 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 29 Mayıs günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” dedi.

Açıklamaya göre gerilla eylemleri Güney Kürdistan’ın Lêlikan alanı, Yüksekova, Çukurca, Pervari ve Garê’de gerçekleşti. Bu eylemlerde “tespit edilen” toplam 26 askerin öldüğü bildirildi.

LÊLÎKAN’DA 20 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 6 MEVZİ İMHA EDİLDİ

En kapsamlı eylem, Türk devletinin işgal ettiği Lêlîkan tepesine yönelik gerçekleşti. HPG-BİM, 29 Mayıs günü gerçekleşen bu eyleme ilişkin şu detayları verdi:

“Saat 10.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sideka bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz düşman mevziilerine sızarak yakın mesafeden etkili vuruşlar yapmıştır. 4 koldan yoğun ateş altına alınan düşman tepesinde 6 mevzii ve 1 düşman barınağı imha edilmiş, tespit edilebilen 19 düşman askeriise öldürülmüştür.

BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

"Düşman mevziileri üzerine fedai bir tarzda giden Şahan Tolhıldan yoldaşımız da şahadete ulaşmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Lêlîkan tepesi çevresini bombalamıştır."

"Saat 14.30’da güçlerimiz, yine Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür."

YÜKSEKOVA’DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 19.30’da gerilla güçlerinin, Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Evliya tepesindeki “düşman askerlerine” yönelik bir eylem düzenlediğini bildiren HPG-BİM, “Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür” dedi.

ÇUKURCA’DA ASKERİ MEVZİLER ATEŞ ALTINA ALINDI

Açıklamada Çukurca ve Pervari’deki eylemlere ilişkin ise şu ayrıntılar yer aldı:

“Güçlerimiz saat 05.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kuroşino tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman tepesindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

PERVARİ’DE SUİKAST EYLEMLERİ: 2 ASKER ÖLDÜ

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 29 Mayıs günü saat 15.00’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Osyan karakoluna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 asker öldürülmüştür.”

GARÊ’DE İHA DARBELENDİ

HPG-BİM, gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda bulunan Garê’de ise bir insansız hava aracının darbelendiğini belirtti: “28 Mayıs günü öğle saatlerinde güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesi üzerinden keşif uçuşu yapan insansız hava aracını (İHA) hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan İHA darbelenmiş ve alan üzerinden uzaklaşmıştır.”