Lêlîkan’da işgalcilere gerilla eylemi

HPG gerillaları Güney Kürdistan’ın Lêlîkan alanında konumlanan işgalci Türk ordusuna yönelik bu Salı sabahı bir eylem düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Sidekan’a bağlı Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalcilerin yoğun ateş altına alındığını belirtti.

Açıklamada eyleme ilişkin şu detaylar verildi:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Ekim günü saat 07.10’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

İNSANIZ HAVA ARACI HEDEFLENDİ

HPG-BİM, Garê’de bir insansız hava aracının hedeflendiğini belirterek, gerillanın eylemi sonucu aracın alandan uzaklaşmak zorunda kaldığını bildirdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “1 Ekim günü Medya Savunma Alanları’na bağlı Garê bölgesi üzerinde keşif uçuşu yapan işgalci TC ordusuna ait bir insansız hava aracı güçlerimizce hedeflenmiştir. Bu eylem sonucunda darbe alan insansız hava aracı alandan uzaklaşmıştır.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

Türk savaş uçaklarının gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları konusunda da bilgi veren HPG-BİM, şöyle dedi:

“29 ve 30 Eylül ile 1 Ekim günleri saat 16.00 ile 17.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını bombalamıştır. 30 Eylül günü saat 16.30’da savaş uçakları yine Garê bölgesine bağlı Hefttebax alanını bombalamıştır.

1 Ekim günü saat 11.00’da savaş uçakları Avaşin suyu çevresini bombalamıştır.”