Lêlîkan'da eylem, Amed'de operasyon

HPG/YJA Star gerillaları  Lêlîkan Tepesi’ndeki askerlere yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde 1 asker öldürüldü, 5’i de yaralandı. Amed’de operasyona çıkan askerlere yönelik eylemde tespit edilen 5 asker öldürüldü. Operasyonda 5 gerilla da şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılar yer aldı:

LÊLÎKAN’DAKİ EYLEM

Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde 28 Nisan günü (dün) saat 16.00 sularında güçlerimiz tarafından Başurê Kurdistan’ın Sîdekan Kasabası’na bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Tepede bulunan çeşitli mevzi ve barınakların etkili bir şekilde hedef alınıp vurulduğu bu eylem sonucunda netleştirilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem ardından işgalci düşman güçleri eylem alanı ve etrafını ağır ve ferdi silahlarla yoğun bir şekilde taramış, ayrıca SİHA’larla güçlerimizi darbelemek istemişlerdir. Bu kapsamda aynı tepeden kalkmış olan Bayraktar tipi bir insansız hava aracı güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş, darbe alan keşif uçağı tekrardan iniş yapmak zorunda kalmıştır. Yaşanan tüm eylem ve çatışma süreçlerinde güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

AMED’DE 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

24 Nisan günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu tarafından Amed’e bağlı Şehit Remzi alanına yönelik olarak geniş kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Yoğun teknik destek, alanda önceden konumlanmış gizli birlikler ve çok sayıda askerin katılarak gerçekleştirdiği bu operasyonun birinci gününde (24 Nisan), bölgede bulunan Lêxosor Köyü yakınlarında bulunan Ziyaret Tepesi’nde hareket halinde olan bir operasyon koluna yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiş, etkili bir şekilde vurulan düşman gücünden 5 asker öldürülmüştür.

5 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

25 Nisan günü sabah saat 07.30 sularında ise Mala Farqîn Köyü yakınlarında bulunan düşmanın bir birliğini denetimine alan güçlerimiz tarafından yakın mesafeden etkili bir eylem gerçekleştirilmiş ve burada yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Öğlen saatlerine kadar süren bu çatışmalar sonucunda düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı netleştirilemezken, son mermilerine kadar kahramanca savaşan Aziz, Çekdar, Bahoz Ferhat ve Zana arkadaşlarımız, yaşanan çatışma ve bombardımanlar sonucunda şahadete ulaşmıştır. Operasyon 26 Nisan günü akşam saatlerinde geri çekilmiştir.

Bu kapsamlı operasyonda büyük bir inançla savaşıp sömürgeci düşmana ağır darbeler vuran ve şahadete ulaşan Aziz, Bahoz, Çekdar, Ferhat ve Zana yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni başarıya taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Şehit düşen yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır.

SAVAŞ UÇAKLARI ZAP’I BOMBALADI

28 Nisan günü (dün) gece 22.00-23.55 saatleri arasında işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’ndan Zap’a bağlı Çemço alanına yönelik olarak hava saldırısı yapılmıştır. Yapılan bu saldırılarda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kürdistan coğrafyası zarar görmüştür.”