Lêlikan’da bağırış ve kaçışlarını gördük

Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi’ndeki gerillalar, askerlerin Lêlikan’daki bağırış ve kaçışlarını gördüklerini belirterek, "Düşmanın bitti dediği yerde, ortaya çıkıyoruz" dedi.

HPG ve YJA-STAR gerillaları, Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarını yaygınlaştırarak sürdürmeye çalışan ve işgal ettiği alanda kalmayı planlayan Türk ordusuna karşı başlattıkları Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi’ni değerlendirdi.

Hamleyi başlatan eylemde yer alan gerillalardan Hawar Bedran, Türk ordusunun bütün teknik donanımına rağmen direnme ve başarma iradelerini kıramadığını söyledi. Bedran, şunları ifade etti: "Kış boyunca Kanireş bölgesinden başlayıp en son Bradost alanını işgal etmek istedi. Bizim de hedefimiz bu girişimleri kırmak, işgalin varlığını kalıcılaştırma planlarını püskürtmek oldu."

GERİLLA TECRÜBESİ VE İLKELERİ

Sürekli bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Bedran, şöyle devam etti: "Türk devletinin savaş gerçeği zaten biliniyor, tekniğe dayalı bir savaş tarzları var. Biz de bu tekniği kendi tecrübelerimize dayanarak gerilla ilkeleri ile boşa çıkarıyoruz. Hamleyi, büyük bir iddia ve moral ile başlattık. Düşmana çok büyük darbeler vurduk. Düşman perişan oldu; Lêlikan tepesinde bağırışlarını, kaçışlarını gördük.”

BU HALKIN ÇOCUKLARI İZİN VERMEYECEK

Hamlenin ilk eyleminde yer alan YJA-STAR gerillası Zeryan Şemzînan ise hamleyi YJA-STAR komutanlarından Pîroz şahsında başarıya ulaştıracaklarını söyledi. "Bu halkın çocukları olarak varlığımız sürdükçe işgalcilere izin vermeyeceğiz" diyen Zeryan Şemzînan, son geliştirdikleri hamleyle de Türk güçlerine büyük bir cevap verdiklerini kaydetti. Hamleyi mutlaka başarıya ulaştıracaklarını belirten Şemzînan, "Bu konuda iddiamız çok büyüktür" dedi.

LÊLIKAN HAMLENİN BAŞLANGICIYDI

Lêlikan eyleminde yer alan HPG gerillası Zana Serhed, hamlenin adını aldığı Komutan Agirî’nin zaten Xakûrkê sahasının komutanı olduğunu hatırlattı. Serhed, şunları söyledi: "Heval Agirî, adıyla düşman içinde korku ve kabus, halk içinde ise bir efsaneydi. Bu eylem, hamlenin başlangıcıydı; devamı da gelecek. Düşmanın bitti dediği yerde, ortaya çıkıyoruz. Halkımızı, ülkemizi ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz; statüsüz yaşama son vereceğiz."