Lêlikan’da adım atamıyorlar

Lêlikan tepesinin etrafını 24 saat saran ve sürekli eylem yapan gerillalar, “Türk askerleri on adım aşağılarına düşen çöplerini bile toplamaya korkuyor, adım atamıyorlar“ diyor.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı direnen HPG ve YJA-STAR gerillaları, saldırıların başladığı günden beri her gün kapsamlı eylemler gerçekleştiriyor.

Sidekan ilçesine bağlı Lêlikan’da bulunan HPG ve YJA-STAR gerillaları bölgede yaşanan savaşı; yoğunluğunu ve başarısını değerlendirdi. Operasyon başladığı andan itibaren bölgede bulunan ve her gün eylem gerçekleştiren gerillalar, ANF’ye konuştu.

YJA-STAR gerillası Sozda Kerboran, Lêlikan’daki beş aylık operasyon içerisinde hemen her gün aralıksız kapsamlı eylemler  yapıldığını söyledi. Bu eylemlerin yer yer özgün ve genel eylemler olduğunu kaydeden Kerboran, Türk ordusunu işgal girişimine pişman etmenin amaçlandığını belirtti. Kerboran, şöyle devam etti: “Tüm arkadaşlar bu ruhla, Bradost halkımız için büyük bir iddiayla eylemlere katıldı. Arkadaşların kararlılığını, başarısını eylem sonuçlarında görmek mümkündür. Özellikle kadın arkadaşlar olarak büyük bir karalıkla Lêlikan sürecine katılıyoruz. Her eylemde Bêrîtan, Kulilk ve Axîn yoldaşların ruhuyla savaşıyoruz. Büyük komutanlarımız olan Bêrîtan, Zîlan ve Delaller’in savaşçıları olarak mevzilerde savaşıyor ve her geçen gün başarıya daha da yaklaşıyoruz.”

TEK ADIM ATAMIYORLAR

HPG gerillası Azad Batman ise her eylemden sonra tepede bulunan tüm askerlerin değiştirildiğini söyledi. Bu alanda başlayan Şehîd Agirî ve Şehîd Pîroz Devrimci Hamlesi’nin çok başarılı eylemlerle sürdüğünü belirten Batman, şöyle konuştu: “Lêlikan tepesinde etkili silahları vardı. Gerilla taktikleriyle bu teknik belli bir düzeyde boşa çıkarıldı. Beş aydır Lêlikan’dayız. Her gün Lêlikan’ı ve asker hareketini keşfediyoruz. Askerler on adım aşağılarına düşen çöplerini bile toplamaya korkuyor, adım atamıyorlar. Türk devleti Lêlikan tepesinde çok fazla zorlandı. Tepede bulunan tüm askerlerin psikolojisi bozulmuş durumda. Her eylemden sonra mutlaka tepede bulunan askerler değiştiriliyor. Her eylemde onlarca asker cenazesi defalerca iniş yapan Skoskylerle götürülüyor. Bunların hepsini tek tek gözümüzle görüyoruz. Başlangıçtan bu yana tüm arkadaşlarda fedai bir ruh mevcuttur. Büyük bir iradeyle savaşmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.”

24 SAAT ETRAFLARINDAYIZ

5 yıldır Xakûrkê alanında olan gerilla İntikam Varto da sürekli Lêlikan’ın etrafında olduklarını söyleyerek avantajın gerillada olduğunu vurguladı. Lêlikan tepesinden keşif uçaklarının hiç eksilmediğine dikkat çeken Varto, şunları ifade etti: ”Buna rağmen askerler mevzilerden dışarı adım atmıyorlar. 24 saat Lêlikan’ın etrafındayız. Hiçbir şekilde Lêlikan’ı bırakmadık. Lêlikan’da şimdiye kadarki kayıpları 250’den fazladır. Arazi avantajı gerilladadır. Gerilla hareketli bir güçtür. Ne zaman çıkıp nerde vuracağı belli olmaz. Bunun için düşmanın bazı tepeleri işgal etmesi bizi etkilemiyor. Serdem ve Şahan’a verdiğimiz intikam sözleriyle hamlemizi kesinlikle başarıyla taçlandıracağız. İddia ve kararlılığımız tamdır.“