Kuzey Kürdistan heyeti Mistefa'nın mezarını ziyaret etti

HDP, DTK ve KJA'dan oluşan bir heyet Goran Lideri Newşîrwan Mistefa'nın mezarını ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Özgür Kadın Kongresi'nden (KJA) oluşan bir heyet, Süleymaniye'ye gelerek, 19 Mayıs’ta hayatını kaybeden Goran (Değişim) Hareketi'nin lideri Newşîrwan Mistefa’nın mezarını ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer ve KJA aktivisti Ayşe Gökkan'ın yer aldığı heyet, Mistefa'nın Girdê Zergetê'deki mezarına karanfiller bıraktı.

Mistefa'nın mezarında kısa bir konuşma yapan Yıldırım, Mistefa'nın tüm Kürdistan için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Newşîrwan Mistefa kardeşimiz, sadece Goran Haretketi ya da Güney Kürdistan için değil, Kürdistan'ın dört parçası için büyük bir kayıp oldu. Özgürlük mücadelesi veren herkes için büyük bir kayıp oldu. Bizler HDP ve Kuzey Kürdistan adına Newşîrwan Mistefa'nın ailesi ve Goran Hareketi'ne başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yıldırım, "Newşîrwan Mistefa'dan öğrendiklerimizin bir gereği olarak, onun ve tüm özgürlük şehitlerinin hayallerini gerçekleştirmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

Heyet, daha sonra Goran Hareketi'ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.