Kuzey Kürdistan’daki çatışmalarda 22 asker öldürüldü

Halk Savunma Güçleri (HPG), Kuzey Kürdistan’da Türk ordusu ile yaşanan çalışmalarda 22 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre HPG gerillaları Hakkari2nin Şemdinli ve Çukurca ilçeleri kırsalında Türk ordusuna ağır darbeler vurdu.

HPG gerillaları Şehit Piroz ve Şehir Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 1 Haziran günü saat 10 sıralarında Çukurca ilçesine bağlı Xeregol tepesindeki Türk askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Tepedeki mevzileri altı koldan ateş altına alan gerilla güçleri 1 barınak ve 2 mevziiyi imha edere 11 askeri öldürdü. Eylemde 3 askerin de yaralandığı bildirildi.

2 Haziran günü ise Çukurca’ya bağlı Koordine tepesine yönelik olarak HPG gerillaları tarafından bir eylem gerçekleştirildi. Saat 19’da gerçekleştirilen eylemde Türk birlikleri iki koldan vuruldu ve iki mevzi imha edildi. Olayda 6 Türk askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Aynı gün Şemdinli’de ise Gırana vadisinden Govendê alanına doğru planlanan güvenlik yolu inşaatının güvenliğini sağlayan askerler HPG gerillaları tarafından hedef alındı. Eylemde 4 asker öldürülürken 2 asker de yaralandı.

HPG gerillaları 1 Haziran günü ise Osmaniye kırsalındaki Şehit Bahoz vadisinde konumlanan Türk askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Bu eylemde de 1 asker öldürüldü.

HPG ayrıca Türk ordusuna ait savaş uçaklarının 3 Haziran günü saat 2’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Arê vadisi ve Lêlîkan tepesi çevresinin bombalandığı bildirildi.