Kulp’ta orman yangını: 30’a yakın kişiden haber alınamıyor

Kulp’ta sokağa çıkma yasağı ilanı ardından ilçeye bağlı Yaylak (Askar) ile Ağaçkorur (Beyrok) ormanlık alanında Türk ordusunun bombardımanı nedeniyle çıkan yangın devam ediyor. Bu köylerde kalan 30’a yakın kişiden haber alınamıyor.

Amed’in Kulp ilçesinde kaymakamlık tarafından sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ardından Yaylak (Askar) ile Ağaçkorur (Beyrok) köylerindeki ormanlık alanda bombardıman nedeniyle yangın çıkarken, 30’a yakın köylüden haber alınamıyor. Yasağın ardından Yaylak ve Ağaçkorur kırsalındaki asker ve korucuların katılımıyla operasyon da başlatıldı.

Helikopter ve insansız hava araçlarıyla bombalanan Eskar köyü kırsalındaki Şinak bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın yayıldı. Yangını söndürmek için köye gitmek isteyen köylüler, askerlerce engellendi.

Yer yer silah sesleri geldiği belirtilen Yaylak köyünde, geçimlerini tarım ve hayvancılık yaparak sürdüren 30’a yakın köylüden haber alınamıyor. Yakınlarının can güvenliğinden endişe eden yurttaşların, ilçe jandarma komutanlığına yaptığı başvuru sonuçsuz kaldı.