'Kürtleri, Kürdistan sözü ile kandıramazlar'

AKP'li Binali Yıldırım'ın Amed'teki konuşmalarının samimi olmadığını söyleyen Amedliler, "Amed'te Kürdistan var diyorlar, İstanbul'da inkar ediyorlar. Artık hiç bir Kürdü Kürdistan sözü ile kandıramazlar” dedi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde Amed'e giderek 23 Haziran seçimi öncesi destek istedi. Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genelbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı? Bunlar o kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ta, oraya gitsinler" sözlerini unutan Yıldırım Kürtlerin oyunu almak için Amed'te, "İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara'da Büyük Millet Meclisini toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı" ifadelerini kullandı. Amedliler Yıldırım'ın Amed ziyaretini ve Kürdistan açıklamasını değerlendirdi.

Kürdistan kelimesini kullanan Yıldırım'ın Kürtlerin ona oy vereceğini zannettiğini söyleyen Amedli Mehmet Resul Yoldaş, "Hiç bir konuşmaları birbirini tutmuyor. Çocuk değiliz bizi kandıramazlar. Hükümet bazı sözleri kendi çıkarı için kullanıyor. İşine gelmediği zaman da söylediklerinden çok çabuk dönüyorlar. Erdoğan, Yıldırım'dan önce bu tarz açıklamalar yapmıştı ama sonra inkar etti. AKP bir taraftan Kürdistan diyor, diğer taraftan Kürdistan'dan Kürtçe tabelaları kaldırıyor. Anadilimizi yok sayıyor. Bugün Amed'te Kürdistan var diyorlar, yarın İstanbul'da yok derler. Bu samimi bir siyaset değil, onları artık çok iyi tanıyoruz" dedi.

MUHATAP RÊBER ÖCALAN'DIR

AKP'nin kendi çıkarları için Kürdistan sözünü kullandığını ama Kürtlerin Kürdistan dediğinde yıllara varan hapis cezası ile yargılandığına dikkat çeken Dilo Sevimli, "Seçimlerin yaklaşması ile birlikte Kürtleri kandırmak ve çıkarları için kendi taraflarına çekmek istiyorlar. Kürtler Kürdistan dediğinde kıyametleri koparıyorlar. Kürtler hükümetin bu politikalarını çok iyi biliyor. Kürtlerin oyunu almak için bu tür yöntemlere başvuruyorlar. İstanbul'daki hiç bir Kürt bu politikalara oy vermez" diye konuştu.

Kürdistan kelimesini kendisinin kullanması durumunda polisler tarafından direk gözaltına alınacağını söyleyen Enver Yılmaz da, "Kürdistan sözü bize yasak ama Binali Yıldırım ve Erdoğan'a serbest. Türkiye'nin durumu yıkılma ile karşı karşıya. CHP adayı Ekrem İmamoğlu Kürtlerin sayesinde kazandı. AKP ise yenilgiyi kabul etmeyerek oylar çalındı dedi. Nasıl çaldılar? Her yer AKP tarafından işgal edilmiş. Ancak kendilerini kandırırlar. Ne ahlak, ne de ayıp biliyorlar. Sabah akşam yalan söylüyorlar. Daha fazla konuşamıyorum, çünkü bu konuşmalarından dolayı akşama gözaltına alınabilirim" ifadelerini kullandı.

Güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir Amedli ise şunları belirtti: "Türkiye'deki en büyük sorun Kürt ve Kürdistan sorunudur. Türkiye'de demokrasi, emek, ekonomi sorunlarının çözümü bu yoldan geçiyor. Açlık grevi eyleminin ardından Rêber Apo ile yapılan görüşmelerde muhatabın kim olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Kürtler Kürdistan sözüne kanmayacak. Ülkede Kürt sorunu var ve çözümü tek muhatabı da Rêber Apo'dur."