Kürtçe müzik dinlemek suç sayıldı!

Van’ta tutuklanan 9 siyasetçinin iddianameleri 6 ay sonra hazırlandı. İddianamede Kürtçe müzik dinlemek ve sarı, yeşil, kırmızı tülbent takmak suç sayıldı.

Van'da 11 Mayıs tarihinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binasına ve evlere yapılan baskınlar sonucu kapatılan TUYA-DER Van Eşbaşkanı Aynur Bağış ile DBP Kadın Meclisi Üyesi Miyeser Çelik'in de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. 12 günlük gözaltı süreci ardından ise 22 Mayıs günü savcılığa çıkarılanlardan Aynur Bağış, Miyeser Çelik, Ahmet Aygün, Ramazan Duman, Necmi Varhan'ın da aralarında bulunduğu 6 siyasetçi, 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Örgüt adına faaliyet yürütmek' iddialarıyla tutuklanmıştı. Tutuklanan Aynur ve Miyaser, Van T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

Mayıs ayından bu yana tutuklu bulunan siyasetçilerin iddianameleri ise 6 ayın ardından hazırlandı. İddianamede Aynur için iddia edilen suçlamalarla ilgili somut delil bulunamayınca, dinlenilen Kürtçe müzik, "örgütsel müzik", sarı, yeşil ve kırmızı renkli tülbent ise "örgüt üyeliği" olarak gösterilirken, "ilerde tanık olabilecek ihtimaller", "gizli tanık beyanları" ve telefon tape kayıtları da tutuklanma gerekçesi sayıldı.

İddianamede Miyeser'in tutuklanma gerekçesi de kafede arkadaşlarıyla oturması 'örgüt toplantısı' yaptığı iddia edildi. 9 siyasetçi 26 Ekim tarihinde hakim karşısına çıkacak.