Kürdistan'ı bırakmayın yeterlidir...

Kürt Halk Önderi Öcalan ile 1996 yılında karşılaşan Serdar Star, "Önderlik benimle vedalaşırken, 'Kürdistan’ı bırakmayın yeterlidir' dedi. Mücadelemin esas gücünden biri de Önderliğin bu son sözü oldu" dedi.

1996 yılında Kürdistan dağlarından Şam'a doğru yolculuğa çıkan 27 Güneyli gerillalardan biri olan Serdar Star ekibimizle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yaşadığı anları paylaştı. Gittikleri ilk gün Öcalan ile karşılaştıklarını söyleyen Serdar Star o günleri şöyle anlattı: "O anda futbol oynuyorlardı. Spor bittikten sonra beraber yemek yedik ve Önderlik bizimle sohbet etmeye başladı. Sonrasında zaten tanışma gerçekleşiyordu. O an yaşadığımız heyecan, moral her an bizim için canlıdır. Hatta sadece arkadaşlar da değil dışarıdan gelen gazeteci ya da sanatçılar, kim olursa olsun aynı şekilde büyük bir moral ve heyecanı yaşıyorlardı.

Tabi arkadaşlar için büyük bir özlemdi Önderliği görmek. O yüzden kendim için de büyük bir şans olarak ele alıyorum. PKK hareketi Önderlik ve şehitlerden oluşur kuşkusuz. Belki şehitlerimizle de az da olsa kaldık, onları gördük fakat Önderliği de görünce farklı bir kazanım oluyor bizler için. Çünkü kim olursa olsun önderliğin yanında kalan mutlaka kendinde değişimi hissediyordu. Kişiliği renk kazanıyordu. Tabi bu benim için de öyle. Önderliğin yanına gittikten sonra şunu daha iyi anladım ki aslında çok küçük bir dünya kurmuşuz kendimiz için. Ama Önderliği tanıdıktan sonra aslında daha farklı pencerelerden nasıl bakılması gerektiğini anladık. Önderliğin büyük bir dünyası var ve ona ulaşmak da elbette kolay değildir."

'ÖNDERLİĞİN HER HAREKETİ BİRER DERSTİ'

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın tarz ve üslubuna değinen Serdar Star, "Hiç bir hareketi ya da davranışı boşuna değildi. Her şeyin bir anlamı vardı ve derindi. Bazen bir bakışı ya da bir hareketi aslında çoğu şeyi içinde barındırıyordu. Hatta bir derste hiç konuşmadığı bir an bile oldu. Yani Önderliğin eğitim tarzı sadece teori ile sınırlı değildi. Zaten onun yaşamı bir bütünü ile bizler için eğitimdi. O yüzden her hareketi, her adımı bizler için birer dersti. Çünkü tarihi bir Önderliktir.

Tarihi bir kişiliktir. Yani aslında tüm güzellikleri içinde barındırıyordu. En derin duygular onda açığa çıkıyordu. Önderlik hiç bir zaman söylediği bir şeyi farklı bir eğitim ortamında tekrarlamazdı çünkü her an kendini yenileyen bir düşünce yoğunluğu hakimdi. O yüzden derslerimiz hep renkli, farklı ve yoğunlaştırıcıydı" diye konuştu.

'HİÇ UNUTAMADIĞIM SÖZÜ...'

"Ülkeye geldikten sonrada Önderliğin bana söylediği sözü hiç unutmadım ve hep o söz üzerinden yolculuğuma devam ettim" diyen Serdar Star konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Vedalaşırken teker teker arkadaşlara sarıldı. En son benimle vedalaşınca şunu söyledi; Kürdistan’ı bırakmayın yeterlidir, kaçmayın ülkenizden...

Belki de mücadelemin esas gücünden biri de Önderliğin bu son sözü oldu. Hiç bir zaman ülkemi bırakmayacağımı ve mücadelemi daha da derinleştireceğimin sözünü her an yeniledim. Ve bir gün ülkemin özgür dağlarında Önderliği tekrar görmek içim mücadelemi tüm gücümle sürdürmeye devam edeceğim."