‘Kürdistan’ diyen avukata saldırı

Adana Barosu Genel Kurulu’nda "gerilla" "Kürdistan" dediği için ÇHD Üyesi Avukat Şiar Rişvanoğlu ırkçı saldırıya uğradı.

Adana Barosu’nun 15 Ekim’deki Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında “gerilla" ve "Kürdistan” dediği için ırkçıların saldırısına uğrayan, kapatılan ÇHD Üyesi Avukat Şiar Rişvanoğlu, baronun sessizliğine tepki gösterdi.

'HER GÜN CENAZE GELİYOR; NASIL RAHATSINIZ?'

MA'nın haberine göre, konuşmasına devlet güçlerince katledilen Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anarak başladığını belirten Rişvanoğlu, konuşmasında şunları dediğini aktardı: "Soma kazasından sonra, İstanbul 3’üncü Havalimanı işçilerinin tutuklanmasından sonra artık kendimi rahat hissetmiyorum. Normal hayatıma devam edemiyorum. Türkiye’de savaş halen devam ediyor. Kürdistan’da gerilla olsun, asker polis olsun, yoksul emekçilerin çocuklarının her gün cenazeleri geliyor. Siz nasıl rahat ediyorsunuz?"

'POLİS ÇAĞIRIP TEHDİT ETTİLER, HEDEF GÖSTERDİLER'

Rişvanoğlu, konuşma esnasında kendilerine 'milliyetçi avukatlar' diyen avukatların üzerine yürüdüğünü belirterek, şöyle dedi: “Üzerime yürüdükleri sırada ‘terörist, PKK’li, komünist, Kürdistan neresi lan’ gibi tehditler ve korkunç hakaretlerde bulundular. Salonda kürsüye doğru üstüme yürüdüler. Tanıdığım avukatlar araya girdi. Onlara da sandalyelerle saldırmaya çalıştılar. Fiili bir aradan sonra konuşmama devam ettim."

Irkçı avukatların liderlerinden birinin polisleri çağırarak söz aldığına değinen Rişvanoğlu, bu kişinin şu ifadeleri kullanarak hedef gösterdiğini söyledi: "Buradan kameralara karşı konuşuyorum. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Terörist avukat Şiar Rişvanoğlu, şehitlerimizin kanıyla sulanan ülkemizin bir bölümüne Kürdistan diyerek övgü yapmıştır. Teröristlere gerilla diyerek teröristlerin övgüsünü yapmıştır. Genel kurul ÇHD terör örgütünün işgalinden kurtarılmalıdır. Suç duyurusunu kabul edin. Biz de Türk Hukuk Endüstrisi olarak, gerekli şikayetleri yapacağız."

Rişvanoğlu, "Bu durumu ilk defa yaşıyoruz. Baro Başkanı Avukat Veli Küçük yaşanan bu duruma sessiz kaldı" diye konuştu.

'BİZ KAZANACAĞIZ!'

"Bu korkunç duruma bir de sürekli kışkırtılan ihbarcılık, itirafçılık ve ajanlık dayatması eklenmektedir" diyen Rişvanoğlu, şunları söyledi: "Bir burjuva iktidarında Roboski, Cizre, Sur örneklerinde olduğu gibi mümkünse fiziken yok etme gayesi mevcuttur. Kısa mesafede galip görünebilirler ama maratonu biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.