Koruculardan sandık görevlilerine ölüm tehdidi

Kulp ilçesinde bağlı Koçkar (Totana) ve Aygün (Memetkan) köylerinde görev yapacak olan HDP’nin sandık görevlileri, sandık başına gitmemeleri için korucular tarafından ölümle tehdit edildi.

Amed’in Kulp ilçesindeki Koçkar (Totana) ve Aygün (Memetkan) köylerinde HDP’nin sandık görevlisi olarak görevlendirilen 3 kişi sandık başına gitmemeleri için korucular tarafından ölümle tehdit edildi.

Bugün başlayan seçimde 2 sandığın kurulacağı Aygün köyüne gitmek için dün öğleden sonra Hükümet Konağı önüne gelen HDP’nin sandık görevlileri M.H. ve S.Z. köy korucusu tarafından tehdit edildi.

AKP Kulp ilçe Başkanı Amil Yatçı’nın akrabası olan köy korucusu İrfan Yatçı, Hükümet Konağı önünde bekleyen HDP’nin sandık görevlilerinin yanına gelerek, İlçe Seçim Kurulu başkanının bulunduğu bir ortamda köye gitmemeleri için tehdit etti.

Öte yandan, AKP İlçe Başkanı olan Amil Yatçı’nın köyü olan Koçkar’da, HDP’nin sandık görevlisi S.P.’nin, sandık kurulu üyeleriyle birlikte akşamüzeri dün köye gitti. Köyde bulunan korucular, S.P.’ye, “Bizim şehitlerimiz var, biz teröristleri misafir etmiyoruz” diyerek, köyde barınmasına izin vermedi. Bunun üzerine S.P. köyü terk edip ilçeye gelmek zorunda kaldı.