‘Kortek katliamı uluslararası arenaya taşınmalı’

Güney Kürdistanlı sivil toplum örgütleri, Türk devletinin Kortek’te gerçekleştirdiği katliamı kınarken, Halepçe’de ise protesto eylemini asayiş engelledi.

Güney Kürdistan’daki sivil toplum örgütlerinden Siyasi Tutsaklar Federasyonu ile İşkence ve İdamlara Karşı Mücadele Örgütü (ORTE) yaptığı ortak yazılı açıklama ile işgalci Türk devletinin dün Başurê Kürdistan’ın Kortek Dağı’nda gerçekleştirdiği sivil katliamı kınadı.

Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Irak hükümetinin 3 kişinin katledildiği 5 kişinin yaralandığı katliamı uluslararası mahkemeye taşıması gerektiği belirtilen açıklamada, ayrıca parlamento, siyasi partiler, gazeteciler ile sivil toplum örgütlerine İşgalci Türk devletinin Başurê Kürdistan’a yönelik saldırılarına karşı sessizliklerini sonlandırmaları ve harekete geçmeleri çağrısında bulunuldu.

HALEPÇE’DEKİ PROTESTO EYLEMİ ENGELLENDİ

Öte yandan Halepçe Asayiş Güçleri Kortek Katliamını protesto etmek için yapılması planlanan eyleme izin vermedi.

İşgalci Türk devletinin Kortek’e yönelik hava saldırısında 3 sivilin katledilmesi, 5 kişinin ise yaralanmasını protesto etmek için eylem düzenlemek isteyen yurttaşlar Halepçe Asayiş Güçleri tarafından engellendi.