KONGRA-GEL, 'mücalele saflarını doldurmaya' çağırdı

KONGRA–GEL Eş Başkanlık Divanı, PKK ile silahlı direnişin başladığı 15 Ağustos atılımının 35’inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, özgürlük mücadelesinin mevzilerini doldurmaya çağırdı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KONGRA–GEL Eş Başkanlık Divanı, “Sömürgeciliğin soykırım ve katliamlarla yarattığı korku duvarını yıkan ve halkımıza zafer ruhunu kazandıran 15 Ağustos Diriliş Bayramının 35. yıldönümü, hamlenin mimarı Rêber Apo başta olmak üzere tüm yoldaşlara, kahraman halkımıza ve ilerici insanlığa kutlu olsun” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“35. yıldönümü vesileyle büyük komutan Agit Hevalın şahsında tüm 15 Ağustos hamlesi şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, Önder Apo’nun ve halkımızın özgürlüğü temelinde anılarına bağlılığımızın sözünü yineliyoruz.

Son Kürt isyanı olan PKK’nin devrimci direniş ruhunu zindanlarda ezerek yok etmek isteyen 12 Eylül faşizmine karşı, Amed zindanında 14 Temmuz ruhu ile başlatılan direniş 15 Ağustos hamlesinin zafer ruhu ile taçlandırılarak amacına ulaştırıldı. Zafer ruhuyla direnenler kazandı.

Önder Apo’nun yarattığı bu devrimci zafer ruhu, halklarımızın özgürlük ruhu olarak Kürdistanı aşarak Ortadoğu halklarıyla ve ilerici insanlıkla buluştu. Günümüzde 3. Dünya savaşının yaşandığı Ortadoğu’da, kendisini Önder Apo’nun özgürlük paradigması ile donatan militan öncüler, halklarımızın özgür geleceğinin teminatı olarak bölgemizin demokratik değişiminde en temel güç olarak rol oynuyorlar.

Erdoğan – Bahçeli – Ergenekon’un temsil ettiği faşist devlet rejimi, 12 Eylül askeri darbesinin başaramadığı Kürt soykırımını günümüzde başarmak istiyor. Bunun için devletin tüm kaynaklarını tüketme pahasına da olsa, Kürt halkının bölgesel kazanımlarını yok etmek istiyor. Bu amaçla Güney Kürdistanı tamamen işgal edip denetimine almayı, Rojava’ya saldırarak kazanımlarını yok etmek istiyor.

Ancak yürütülen özel savaş politikalarına rağmen Kürt halkının özgürlük ve demokrasi direnişi kırılamadığı gibi, tam tersine Türkiye’yi sosyo-ekonomik olarak güçten ve takattan düşürerek yıkımın eşiğine getirdi. Erdoğan ve kurduğu tekçi faşist mafya devlet sistemi bu siyasi ve ekonomik yıkımın altından kalkamaz. Kürt halkının inkârına ve imhasına dayalı bu faşist devlet sistemi artık çöküş sürecindedir.

Kürdistan’lı bütün güçler ve çevreler, faşizmin çöküş sürecini birlikte göğüsleme ve ortak hareket etme sorumluluğuyla hareket etmelidir. Kürt halkının tüm bölgesel kazanımlarına düşman olan faşist Türk devlet rejiminin hedefi sadece PKK ve Kuzey Kürdistan değildir. Rojava ve Güney Kürdistan başta olmak üzere halkımızın tüm kazanımları hedeftir.

Türkiye’nin tüm demokrasi dinamikleri açısından da; tekçi faşist devlet sisteminin yerine halklarımız için demokratik ulus temelinde toplumsal bir sistemi oluşturma koşullarının yaratıldığı bu süreçte, faşizme karşı mücadele saflarında en etkili bir şekilde yer almaları tarihi bir görevdir.

Türkiye’de kördüğüme dönüşen tüm sorunların çözümünün adresi İmralı’da mutlak tecrit koşulları altında tutulan Önder Apo’dur. Türkiye’nin tüm demokrasi güçleri şunu iyi bilmeli ki; Türkiye’deki kriz ve kaosun temel kaynağı Kürt sorunudur, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit ve esaret koşulları devam ettiği sürece, bu kördüğümün aşılması asla mümkün değildir. Çözüm, Önder Apo’nın özgürlüğü için mücadelenin yükseltilmesidir. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halklarının özgürlüğünün anahtarıdır.

Kürdistan ve Ortadoğu halklarının öncüleri olan gençler ve kadınlar başta olmak üzere demokrasi ve özgürlükten yana olan tüm çevreler, 15 Ağustos hamlesinin 36. yıl mücadelesinin sonuç alıcı olması için mücadele saflarına katılımı en temel stratejik görev bilmelidir. Faşizmin çöküş koşullarının oluştuğu bu tarihsel süreçte rol almak isteyen herkesi, Özgürlük Mücadelesinin tüm mevzilerini aşkla ve coşkuyla doldurmaya çağırıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu süreç tam da bunun zamanıdır. Önder Apo’ya, 15 Ağustos şehitlerine, halklarımıza ve tarihe vereceğimiz en doğru cevap budur.

15 Ağustos Diriliş Bayramının 36. mücadele yılında tüm yoldaşlarımıza ve halklarımıza üstün başarılar diliyor, Diriliş Bayramlarını bir kez daha içtenlikle kutluyoruz.”