KONGRA-GEL: Erdoğan sıkıştıkça saldırıyor; Kürtler ayaklanmalı!

Rojava ve Şengal'e saldırıları kınayan KONGRA-GEL, Erdoğan'ın sıkıştığını ve bu nedenle saldırılara başvurduğunu belirtti. Kürt halkını ayağa kalkmaya çağıran KONGRA-GEL, Uluslararası Koalisyon güçlerine de seslendi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, bugün yazılı açıklama yaparak, Türk devletinin Rojava ve Şengal'e dönük saldırılarını kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılarını büyük bir nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar özgürlüğüne kenetlenmiş halkımızın iradesini asla kıramayacaktır. Yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Erdoğan’ın Şengal ve Rojava’ya saldırısının birinci nedeni özgür Kürdün kazanımlarına olan düşmanlığıdır. İkinci nedeni ise referandumda bizzat kendisinin planladığı hırsızlıklara ve hilelere karşı oluşan toplumsal muhalefeti aşmak ve gündemi değiştirmek için savaştan medet ummasıdır. Üçüncü neden olarak ise, QSD güçleri karşısında çöken DAİŞ çetelerine nefes aldırmak istemektedir. Bütün bu nedenlerden dolayı saldırılar daha da genişleyerek devam edecektir. Bu yeni kapsamlı bir savaş konseptidir.

'ERDOĞAN KORKUYOR, SIKIŞIYOR'

Çünkü Erdoğan referandum sonrası Türkiye’de giderek büyüyen bir sıkışmayı ve daralmayı yaşamaktadır. Bununla birlikte gerillanın da giderek yükselen eylemlerinin yarattığı büyük bir basınç altındadır. Erdoğan, bu tablonun üstünü örtmek ve toplumun dikkatini dağıtmak için Kürt halkının özgürlük iradesine saldırıyor.

Çünkü Kürt halkının özgürlük iradesi, Suriye halklarına yönelik olduğu gibi Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yükseltilmesinde de etkili rol oynamaktadır. Erdoğan’ı korkutan da budur. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Erdoğan halklarımıza faşizmi ve tekleşmeyi dayattıkça, daha çok yalnızlaşacak ve saray saltanatını kaybedecektir. Haramilerin saltanatı yıkılacaktır.

'PROTESTOLAR YAYILMALI'

Türkiye’de “HAYIR” cephesi olarak yürütülen protestolar daha da yükseltilerek tüm şehirlere yayılmalıdır. Erdoğan saltanatını savaşa dayalı olarak sürdürmeyi hedeflemektedir. Bu nedenle “HAYIR” cephesi olarak Erdoğan’ın yürüttüğü ve Türkiye halklarını yıkıma götüren bu savaşa karşı çıkılmalıdır. Şengal’e, Rojava’ya ve Kandil’e yönelik saldırılara karşı çıkılarak haramilerin saltanatına son verilebilir.

'TÜM HALKIMIZ AYAĞA KALKMALI'

Halkımıza çağrı yapıyoruz; Türk devleti Şengal ve Rojava’ya yönelik yaptığı saldırılarını Kandil ve Şehba sahalarını da içine alacak şekilde sürdürmektedir. Buna karşı halkımız tüm dünyada bulunduğu alanlarda ayağa kalkmalı, Erdoğan ve Türk devlet faşizmini etkili bir şekilde protesto etmeli ve sonuç alıncaya kadar da eylemlerine devam etmelidir. Bu saldırılarla açıkça DAİŞ’e hizmet eden Erdoğan’a karşı tüm dünyada güçlü bir kamuoyu baskısı oluşturmalıyız. Bunu başarmanın koşulları şimdi her zamankinden daha çok vardır.

ULUSLARARASI GÜÇLERE ÇAĞRI

Uluslararası Koalisyon güçlerine çağrı yapıyoruz; Türk devletinin Şengal ve Rojava’da yaptığı saldırılara karşı sessizliğiniz kabul edilemez. Türk devletinin Kürt düşmanlığına karşı gösterilen tolerans politikası, bir taraftan DAİŞ'e karşı yürütülen mücadeleyi zora sokmaktadır ve yeni büyük bir krize de neden olabilir, diğer yandan da Erdoğan faşizminin ömrünün uzamasına ve halklarımızın daha çok acı çekmesine neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı, Türk devletinin hava saldırılarına karşı bölge halklarının korunması kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun için Şengal ve Kuzey Suriye sahası uçuşa yasak bölge ilan edilmelidir."