KONGRA-GEL: Efrîn’de faşizm yenilecek

KONGRA-GEL, Erdoğan'ın Efrîn tehdidine ilişkin, "Erdoğan’ın başına kendi saltanatı yıkılacak; sonu yaklaşıyor" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci girişimlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"Türk devlet faşizminin son temsilcisi olan Tayyip Erdoğan, Efrîn’e yönelik tehditler savurarak 'ya teslim olacaklar, ya da başlarına yıkacağız' diyerek bir yerlere mesaj veriyor. Mesajın Efrîn yönetimine ve QSD güçlerine yönelik olmadığı malumdur. Çünkü Rojava devriminin ta ilk günden Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu aşamasına kadar Erdoğan’ın tehditlerinden korkmadan halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesini nasıl yükselttiğini tüm dünya kamuoyu bilmektedir. 

Rusya ve Suriye rejimine bağlı güçler bugünlerde İdlib’de Erdoğan’la ilişki içinde olan selefi güçlerinin elindeki birçok yeri geri aldılar. Selefi güçlerinin yenilgisinden dolayı zorlanan Erdoğan Efrîn üzerinden Rusya’ya 'dur' mesajı mı veriyor?

Yoksa otuz bin kişilik sınır güvenlik gücünün hazırlandığına yönelik bugünlerde çıkan haberlerden dolayı Erdoğan ABD’ye mi 'dur' mesaj veriyor? 

'HAVLAYAN KÖPEK!'

Halk arasında söylenen bir söz var; 'havlayan köpek ısırmaz' diye. Böyle bağıra çağıra geliyorum diyerek savaşa gidilmez. Ama bütün bunlara rağmen yine de Erdoğan Efrîn’e saldırabilir, diyoruz.

Çünkü havlayan normal bir köpek değil kuduzdur, kuduz köpeğin ne yapacağı da belli olmaz. Tablo aynen böyledir. Erdoğan’ın psikolojik ruh hali, uyguladığı faşist politikaların yarattığı ağır ekonomik ve siyasi kriz ve kaos nedeniyle Erdoğan dengesini kaybetmiştir, yani kuduz koşullarındadır.

Erdoğan faşizmini yıkacak siyasal deprem giderek büyüyor, saray sallanıyor. Şehitliklere saldırması, halkımızın toplumsal maneviyatına saygısızlık yapması, hiç olmayacak şeyleri yapmasının nedeni budur.

'ÇILGINLIĞI SONUNU GETİRECEK!'

Erdoğan’ın geldiği bu aşama çıldırma aşamasıdır. Çünkü siyasal olarak kendi ölümünü görüyor. Artık kendisinin sonunu da getirebilecek her çılgınlığı yapabilir. Yaptığı her şey de faşist iktidarının yıkılmasını daha da yakınlaştırıyor.

'Kobanê ha düştü ha düşecek' diyen Erdoğan’ın başına ne geldiyse, 'Efrîn’i başlarına yıkacağız' diyen Erdoğan’ın başına da kendi saltanatı yıkılacak.

HALKLARA VE DÜNYA KAMUOYUNA ÇAĞRI

Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu halkları ve tüm dünya kamuoyuna çağrı yapıyoruz;

Rojava ve Kuzey Suriye halklarının DAİŞ'e karşı mücadele ile elde ettikleri tüm kazanımlar tehdit altındadır. Erdoğan faşizmi bu kazanımları ortadan kaldırmak ve bölgede yeniden büyük bir savaş yaratmak için Efrîn’e saldırmaktadır.

Kürdistan’ın tüm parçaları ve Türkiye halkları başta olmak üzere, faşizme karşı olan tüm ilerici insanlık büyük bir dayanışma ile Kobanê’de DAİŞi yendiğimiz gibi Erdoğan faşizmini de yenerek, Ortadoğu halklarının özgür geleceğini yaratabiliriz.

Barış ve demokrasi için, özgürlükler için, insan hakları için, Erdoğan faşizmine 'dur' demeliyiz. Ancak Efrîn’e sahip çıkmak temelinde bunu başarabiliriz. Halklarımızı birlikte mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Özellikle de Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlılar, Türkiye ve Ortadoğu halklarının demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tüm insanları ayağa kalkarak, halkların ortak vicdanı adına Erdoğan faşizmine 'dur' demelidir."